profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sta Melita Župevc in Tadej Slapnik videla bele miši, ali pa Župevčevi res prisluškujejo?

Deli na:
Sta Melita Župevc in Tadej Slapnik videla bele miši, ali pa Župevčevi res prisluškujejo?

Foto: Primož Lavre

Bele miši vidita, je Meliti Župevc in Tadeju Slapniku, ki sta prepričana, da so poslanki SD Župevc vdrli v mobilni telefon, odgovoril poslanec SDS Vinko Gorenak. Več miši po njegovem vidi Slapnik, ki je zgodbo o domnevnem vdoru posredoval novinarjem. Gorenak se čudi, zakaj zadeva ni bila prijavljena policiji, temveč je Župevčeva le opravila pogovor s kriminalisti. Telekom Slovenije je sicer zavrnil možnost, da bi prišlo do vdora v omrežje Mobitela, ki ga uporablja poslanka.

O morebitnih pritiskih na Melito Župevc bi morala danes razpravljati tudi parlamentarna komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. Pobudo za razpravo so dale poslanske skupine SDS, SNS in SLS, a zaradi odsotnosti Župevčeve prave razprave ni bilo. Predlagatelje zanima, ali je res šlo za vdor ali le za nedostojno zlorabo javnosti s strani Slapnika in Župevčeve.

Slapnik je prejšnji teden novinarjem povedal, da ima Župevčeva dva mobilna telefona, na enega pa je prejela klic s svojega drugega telefona. Ko je klicala nazaj, se ji je oglasil moški, ki pa ji ni pojasnil, zakaj in kako lahko upravlja z njeno telefonsko številko, je dejal Slapnik. Župevčeva in Slapnik sta prepričana, da je za vdor krivo delo poslanke v komisiji o brezplačnikih. 
 
Gorenak še meni, da si poslanca v "krču boja za poslanski stolček" delata reklamo. Operaterji pravijo, da vdora ni bilo, policija ni dobila prijave, zakaj se o tem razpravlja se sprašuje Gorenak.
 
Po mnenju Dušana Kumra (SD) pojasnilo mobilnega operaterja ni dovolj, komisija bi morala po njegovem pridobiti še mnenje strokovnjakov za telekomunikacije, ki naj bi preverili tudi dogajanje z mobilnim telefonom novinarja Dela Dejana Karbe. Ta je v intervjuju za Mladino omenjal vdor v telekomunikacijsko zasebnost. Župevčeva je po Kumrovem mmenju pri preiskavi izdajanja brezplačnikov nekomu stopila na rep.
 
Pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije Marjan Fank je na seji pojasnil, da policija formalne prijave ni prejela, da pa je poslanka v pogovoru s kriminalisti o brezplačnikih omenila pritiske nanjo. Zadeve policija brez prijave ne more preiskovati.
 
Poslanec SDS Zvonko Černač pravi, da naj Melita Župevc pred komisijo sama pojasni, kaj se je zgodilo, in dovoli mobilnim operaterjem, da preverijo, ali je res prišlo do vdora.