Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Srhljivo zakulisje uboja Gašperja Tiča

Deli na:
Srhljivo zakulisje uboja Gašperja Tiča

Stefan Cakić - Foto: Marko Feist/Delo

Uboj slavnega igralca Gašperja Tiča dobiva nove dimenzije. Raziskovali smo, ali je bil njegov morilec Stefan Cakić res član zloglasne mreže preprodajalcev drog in celo tajni policijski sodelavec. Obiskali smo Cakićev domači kraj, govorili z njegovimi znanci in sestavili sliko osumljenca in nepojasnjenih okoliščin uboja.

V Zalogu, od koder je doma 20-letni letni Stefan Cakić, obtožen, da je 18. junija ubil 44-letnega Gašperja Tiča, je čutiti nenavaden mir. Sogovorniki, ki so poznali Cakića, nekateri so tudi dobri poznavalci življenja v Zalogu, potrdijo razmišljanje, da je zatišje le navidezno.

Neverjetno je, da okoliščine tragične smrti znanega dramskega igralca Gašperja Tiča ostajajo še naprej prikrite javnosti. V primerjavi z mnogimi drugimi kriminalističnimi primeri, ki jih ni mogoče rešiti niti po dolgih letih, ker storilec ni znan, je bil storilec Stefan Cakić znan policiji že dobri dve uri po tragediji.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 razkrivamo nove, srhljive okoliščine uboja slavnega igralca; raziskujemo, kako je policija že dve uri po umoru vedela, kdo je storilec; je bil res Cakić tisti, ki je na kraj dejanja prvi poklical policijo, in zakaj tega ni storil s svojega telefona; izpostavljamo še številna vprašanja ob policijski preiskavi in hitri upepelitvi Tičevega trupla; preiskovali smo tudi, kdo je v resnici bil njegov morilec Cakić, ki v priporu čaka na sojenje - je bil res v tujski legiji, je bil povezan s trgovino z drogami in kaj je o njem vedela policija; kaj o Cakiću pravijo ljudje, ki ga poznajo; iz kakšne družine prihaja in zakaj so znanci in sosedje Cakićeve vzeli v bran; o kriminalu in drogah v Zalogu; o razmerah v mladinskem zavodu Čamac, katerega član je Cakić.