Revija Reporter
Slovenija

Stefan Cakić bo sodnikom povedal, zakaj je ubil Gašperja Tiča; bo javnost to sploh smela izvedeti?

STA

14. jan. 2018 13:39 Osveženo: 13:46 / 14. 1. 2018

Deli na:

Stefan Cakić

Marko Feist/Delo

Prihodnji teden bo pred sodnika stopil obdolženi uboja igralca Gašperja Tiča.

V Mariboru in Slovenj Gradcu je razpisanih več obravnav tožb zoper avstrijsko podjetje Verbund zaradi poplavljanja Drave leta 2012, v Kopru pa bo stekla tožba predsednika stavkovnega odbora zoper družbo Arriva zaradi odpovedi delovnega razmerja.

Obtoženi umora igralca Gašperja Tiča bo stopil pred sodnika

Po več mesecih špekulacij in velike medijske pozornosti naj bi v sredo vendarle potekal predobravnavni narok za Stefana Cakića, ki je obtožen uboja ljubljanskega igralca Gašperja Tiča v stanju bistveno zmanjšane neprištevnosti. Cakić naj bi igralca zabodel v noči na 18. junij, policija ga je prijela dan pozneje in odtlej je v priporu. Tožilstvo je obtožnico vložilo že avgusta, a se je njegov zagovornik Gorazd Fišer pritožil, neuradno zato, ker v fazi preiskave v zadevo niso vključili psihiatra. Decembra vložena obtožnica tako Cakiću očita uboj v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti.

Mediji že od prvih faz postopka špekulirajo, da bo sojenje potekalo za zaprtimi vrati. V sredo bo jasno, ali bo tožilstvo res predlagalo izključitev javnosti s sojenja.

Vodja stavkovnega odbora v septembrski stavki voznikov avtobusov v Arrivi toži nekdanjega delodajalca

Na Okrožnem sodišču v Kopru se bo v petek začela obravnava tožbe voznika avtobusa in vodje stavkovnega odbora v skupini Arriva Endreja Mesaroša. Vozniki avtobusov podjetij v skupini Arriva Slovenija so konec avgusta lani za 4. september napovedali stavko. Med drugim so zahtevali dvig urne postavke ter preklic vseh sankcij proti članom sindikata.

Za predsednika stavkovnega odbora je bil imenovan Endre Mesaroš, ki ga je po takratnem poročanju medijev Arriva Dolenjska in Primorska tik pred tem odpustila iz krivdnih razlogov. Mesaroš je predsednik Sindikata poklicnih voznikov avtobusov Slovenije in voznik avtobusa med Koprom in Piranom. Mesaroš svojega nekdanjega delodajalca zaradi odpovedi zdaj toži.

Po 10 dneh stavke so sicer Arrivini vozniki z vodstvom družbe dosegli dogovor o delnem takojšnjem in delnem postopnem dvigu osnovne urne postavke voznikov v obdobju do leta 2020. Več podrobnosti o sporazumu pa niso razkrivali.