Aleksej Navalni Svet24.si

Foto in video: Navalnega ob Franku Sinatri ...

farmacija, laboratorij Svet24.si

Študij farmacije kmalu tudi v Mariboru

zdravniki, stavka Necenzurirano

Smo talci zdravniških baronov, ki vodijo Fidesovo...

skvarc rupnik fb Reporter.si

Šef krščanskega foruma SDS in spolni predator: ...

mura maribor 6 Ekipa24.si

Znana kazen za črno-bele! Mura kriva kot ...

William se je opravičil in rekel, da ga zaradi osebnih razlogov ne bo Odkrito.si

William v breznu alkohola?

lovro kos 24 Ekipa24.si

Slovenski dan v Lahtiju! Po Niki si je vso ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na Blokah ponoči minus 20; sredi tedna na vzhodu Slovenije nova pošiljka snega

Deli na:
Na Blokah ponoči minus 20; sredi tedna na vzhodu Slovenije nova pošiljka snega

Fotografija je simbolična. - Foto: Jure Kljajić

Ob koncu tedna je Slovenijo preplavil zelo hladen zrak, zato je današnje jutro prineslo nizke temperature po vsej državi, tudi ob morju. Najhladneje je bilo v Novi vasi na Blokah, kjer so izmerili minus 20,1 stopinje Celzija. V noči s torka na sredo je mogoče na skrajnem vzhodu države pričakovati sneženje, a količina snega ne bo velika.

Po besedah dežurne meteorologinje na Agenciji RS za okolje (Arso) Veronike Hladnik Zakotnik so se jutranje temperature v večjem delu države gibale med minus tri in minus 10. Tudi ob morju je bilo minus tri stopinje, "kar se zgodi redko", je povedala za STA. Zelo nizke temperature so poleg Nove vasi izmerili še na Jezerskem in v Zadlogu, kjer je bilo okoli minus 15 stopinj Celzija.

Konec preteklega tedna je ponekod v državi snežilo. Največ snega je zapadlo na Notranjskem, med 10 do 20 centimetri, do 30 centimetrov snega je zapadlo v hribih. Na Kredarici se je od četrtka do sobote snežna odeja povečala za več kot meter.

V prvem delu noči z danes na torek bodo zahod države zajele rahle padavine, ki se bodo sredi noči začele širiti nad Notranjsko, v torek čez dan pa se bodo preselile na vzhod države. Povečini bo šlo za mešanico dežja in snega. Ker bo ponekod temperatura nižja od nič stopinj Celzija, lahko kje, predvsem v torek zjutraj in čez dan, pride do poledice in žledu, a slednjega ne bo veliko.

V torek zvečer se bo meja sneženja na skrajnem vzhodu države, predvsem ob meji s Hrvaško, spustila, tako da lahko v noči s torka na sredo ponekod pade do pet centimetrov snega.

Od četrtka naprej za zdaj kaže v glavnem na suho vreme. Tega, ali lahko pričakujemo, da bo božič bel, pa po besedah meteorologinje še ni mogoče napovedati. "Zaenkrat pa vsaj do 18. decembra ne kaže nekih velikih količin padavin," je povedala.