Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sredi Celja in vpričo otroka zabodel partnerko, a krivde ne prizna

Deli na:
Sredi Celja in vpričo otroka zabodel partnerko, a krivde ne prizna

Foto: arhiv Reporterja

Zvone Laubič priznava, da je pred trgovskim centrom v Celju zabodel partnerko, krivde pa ne prizna, ker se s tožilstvom ni uspel dogovoriti glede višino kazni.

Zvone Laubič danes na predobravnavnem naroku na celjskem okrožnem sodišču ni priznal krivde za umor iz nizkotnih razlogov svoje 33-letne partnerke na avtobusni postaji na Mariborski cesti ob Citycentru Celje aprila letos. Krivde ni priznal, ker se s tožilko Marjeto Kreča ni uspel sporazumeti glede višine zaporne kazni.

Kot je dejal Laubič, se zaveda, da je vzel življenje svoji partnerki in to dejanje tudi obžaluje. Tožilka Kreča je zato sodnici Marjani Topolovec Dolinšek predlagala, da se na glavni obravnavi izvedejo vsi dokazi in da se zaslišijo priče.

Laubičev zagovornik Matjaž Šaloven je prav tako predlagal zaslišanje prič, ki bodo pričale o osebnostnih značilnostih obtoženega. Šaloven zahteva tudi izločitev določenih listih iz obtožnega gradiva in izločitev javnosti z glavnih obravnav, ker se bodo izvajali dokazi, ki se nanašajo na osebno in intimno življenje Laubiča, ki je v celjskem priporu.


Šaloven pa je razočaran nad delom celjskega centra za socialno delo, ker Laubiču ne dovoli stikov z otrokoma.

Tožilka pa je zavrnila Šalovenov predlog o izključitvi javnosti, saj gre po njenih besedah za kaznivo dejanje umora. Glavno obravnavo bo sodnica sklicala, ko bo sprejet sklep o izločitvi listih, Laubiču pa bo sodil petčlanski senat.

Umor naj bi se zgodil, ko sta nekdanja partnerja zapuščala trgovsko središče, kjer sta se sestala zaradi urejanja stikov z njunim mladoletnim otrokom. Pri izhodu iz trgovskega centra naj bi se začela prepirati, Laubič je potem stopil do svojega avtomobila in iz njega vzel preklopni nož, s katerim naj bi žrtev večkrat zabodel.

Umor naj bi videl tudi njun mladoletni otrok. Laubič se je po umoru odpeljal proti Slovenski Bistrici, vmes pa je poklical policijo in se ji predal.