Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Srečko Prijatelj v DZ grozil s pištolo?

Deli na:

Lara Mikuž je danes na sodišču izjavila, da ji je posalenc SNS Srečko Prijatelj v pisarni v državnem zboru kazal nabito pištolo. Mikuževa je hči novogoriškega podjetnika Marjana Mikuža, ki naj bi mu Prijatelj grozil. Poslanec še naprej ostaja v priporu, je odločil senat koprskega okrožnega sodišča drugi dan glavne obravnave.

Lara Mikuž je danes na sodišču izjavila, da ji je posalenc SNS Srečko Prijatelj v pisarni v državnem zboru kazal nabito pištolo. Mikuževa je hči novogoriškega podjetnika Marjana Mikuža, ki naj bi mu Prijatelj grozil. Poslanec še naprej ostaja v priporu, je odločil senat koprskega okrožnega sodišča drugi dan glavne obravnave.

Lara Mikuž, sicer zaposlena v državnem zboru pri poslanski skupini SNS, je med pričanjem razložila, da je Prijatelj prek SMS-sporočil njenemu očetu najprej grozil, da ga bo diskreditiral in poslovno uničil. Zatem naj bi mu pisal sporočila z grožnjo o fizičnem nasilju oz. "da bi mu lahko koga poslal ali da se mu lahko kaj zgodi v prometu". Nato naj bi Prijatelj grožnje razširil nad vso Mikuževo družino.

Na vprašanje, ali je Prijatelj, s katerim je bila od februarja 2008 tudi sodelavka, kdaj njej grozil, je odgovorila, da nikoli neposredno, vendar je omenila dogodek, ki ga je razumela kot posredno grožnjo.

V času letošnje redne januarske seje je Prijatelj v pisarno, v kateri je poleg Mikuževe sedel še predsednik SNS Zmago Jelinčič, prinesel pištolo in jo pokazal Mikuževi. Po njenih navedbah je dejal, da je pištola nabita, želel naj bi, da jo Mikuževa prime v roke, vendar je to zavrnila in pištolo po mizi porinila proti njemu.

Zmago Jelinčič pa je navedbe Mikuževe za STA označil za "eklatantno laž" in "neumnost". Po njegovem mnenju je njena izjava dogovorjena s policijo. "Tako je na naših sodiščih: določeni ljudje imajo policijsko zaslombo in lahko delajo in govorijo kar hočejo," pravi Jelinčič in dodaja, da bo "z največjim veseljem" enako povedal tudi na sodišču.


Pred senat je stopil tudi župan občine Divača Matija Potokar, ki je Prijatelja ovadil, ker naj bi ga poslanec izsiljeval za 20.000 evrov. Razložil je, da je podjetje Premik Invest, ki je dobilo posel gradnje poslovno-stanovanjskega kompleksa v Divači, njegova lastnika pa sta bila Mikuž in Prijateljeva žena Aleksandra Prijatelj, med pridobivanjem gradbenega dovoljenja občini plačalo 12.000 evrov komunalnega prispevka.

Posel nato ni bil izpeljan, po Potokarjevih besedah pa so denar vrnili. Omejenih 20.000 evrov je tako označil za izmišljotino. Prav tako je zanikal Prijateljeve navedbe, da je bila omenjena vsota podkupnina za pridobljen posel ter da je s tem denarjem kupil nov avto. Razložil je še, da je Mikuž oz. podjetje Premik net njegovi ženi Kleliji Potokar dalo 5.000 evrov sponzorskih sredstev za tisk neke zgodovinske knjige, ki pa jih je vrnil takoj zatem, ko je dobil prvo Prijateljevo grozilno SMS-sporočilo.

Potokar je sicer trdil, da Prijatelja pozna le bežno in se nista družila oz. se ne spomni, da bi bil kdaj pri njem doma. Na vprašanje, kako je vedel, da mu je sporočilo poslal Prijatelj, pa je župan odgovoril, da se mu je ime izpisalo na telefonu, kar pomeni, da je imel njegovo telefonsko številko, a župan to zanika.

Sojenje se nadaljuje v pondeljek, ko bo kot priča nastopil Marjan Mikuž. Moral bi že danes, a je zaradi dopusta svoj prihod na sodišče preložil.