nakupovanje, trgovina, denar, denarnica, spar, prehranski-izdelki Svet24.si

Primerjava cen dobrin v Sloveniji in na Hrvaškem:...

profimedia-0487110156 Svet24.si

Prav so imeli tisti, ki so trdili, da je zanjo ...

15-pacnik vila-pl Necenzurirano

Tožilstvo želi zaseči bogataševo vilo na Bledu

jansa kmetic-pl Reporter.si

Tako Janševa strankarska trobila na skrajno ...

mirjam poterbin luka doncic Ekipa24.si

Ste ju videli?! Dončićeva mama na dopustu uživa...

Veronika Strnad Odkrito.si

Veronika Strnad - Ni je težko nasmejati

damir krznar Ekipa24.si

Oglasil se je Damir Krznar in sporočil: Nisem še...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sramota! Levica ne le proti vstopu Švedske in Finske v Nato, ampak tudi proti kaznovanju vojnih hudodelstev v Ukrajini?

Deli na:
Sramota! Levica ne le proti vstopu Švedske in Finske v Nato, ampak tudi proti kaznovanju vojnih hudodelstev v Ukrajini?

Poslanec Levice Miha Kordiš. - Foto: Bobo

Znano je, da je Levica na torkovi dopisni seji vlade glasovala proti pobudi za sklenitev protokolov o pristopu Švedske in Finske k severnoatlantski zvezi, prav tako je tudi na odboru za zunanjo politiko proti glasoval poslanec Levice Matej Tašner Vatovec.

Svoje nasprotovanje širitve Nata je obrazložil z besedami, da ga moti predvsem »dvoličnost Nata: »Napad Rusije na Ukrajino je najbolj zavržna in nepredstavljiva stvar, ki se je lahko zgodila. Vendar ko govorimo o zelo odločni podpori Ukrajincem - s čimer se popolnoma strinjam, velikokrat pozabimo na druge grozote, ki se dogajajo v svetu, a so malo bolj oddaljene od nas.«

Izbrano glasovanje o deklaraciji Evropskega parlamenta o Ukrajini (dz-rs.si)

Manj pa je znano, da so poslanci Levice nasprotovali tudi deklaraciji o seznanitvi z resolucijo Evropskega parlamenta o boju proti nekaznovanju vojnih hudodelstev v Ukrajini, ki so jo evropski poslanci sprejeli 19. maja. Deklaracijo so v sprejem predlagali poslanci SDS, podprla sta jo tudi vlada in odbor za pravosodje, v katerem pa Levica nima svojega člana.

Državni zbor je o njej glasoval v sredo in jo ob kvorumu 82 poslancev podprl z 78 glasovi za in tremi proti. Zanjo so glasovale vse poslanske skupine razen Levice, kjer so proti deklaraciji glasovali Tatjana Greif, Miha Kordiš in Nataša Sukič, medtem ko Matej Tašner Vatovec in Milan Jakopovič nista glasovala.

Resolucija EU poziva, naj sprejme vse potrebne ukrepe v podporo pregonu krivcev za zločine proti človečnosti med vojno v Ukrajini. Med drugim poziva k ustanovitvi posebnega mednarodnega sodišča v ta namen in podpira ustanovitev skupne preiskovalne skupine na pobudo Litve, Poljske in Ukrajine, ki jo usklajuje agencija EU Eurojust. Opozarja tudi na resno nevarnost, da bodo zaradi nadaljevanja sovražnosti v Ukrajini dokazi, povezani z vojnimi zločini, uničeni.