Revija Reporter
Slovenija

Kiks poslanca SDS: Klepetal sem z Janšo in po pomoti narobe glasoval

M. M.
1 14.061

7. jul. 2023 12:49 Osveženo: 13:01 / 07. 7. 2023

Deli na:

Danijel Krivec

Bobo

Poslanci DZ so na včerajšnji izredni seji z 51 glasovi za in 29 proti izglasovali ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Ob tem je marsikomu v oči padlo glasovanje poslanca SDS Danijela Krivca, ki je ukinitev podprl, čeprav so ostali poslanci SDS glasovali proti.

Šlo je za napako, je svoje glasovanje pojasnil Krivec. »Kiks se je zgodil, ker smo klepetali s kolegico Suzano Lep Šimenko in predsednikom Janezom Janšo. Morate vedeti, da so glasovanja zdaj toliko sigurna, da smo nekoliko bolj sproščeni. Sem se pa že posul s pepelom in se tudi opravičil našim. Vsi so se smejali, šlo je za kiks, tako da tukaj ni bilo nobenega političnega predznaka ali ozadja,« je dejal za Večer.

Dodal je še, da so v SDS zaradi razmerij v državnem zboru, kjer ima vladajoča koalicija prepričljivo večino, poslanci pri glasovanjih malce bolj sproščeni, saj je izid pogosto znan že vnaprej. "Če bi bilo tako napeto kot v prejšnjem mandatu, ko je odločal vsak glas, pri glasovanjih ne bi bili tako sproščeni. Zdaj pa je razlike za 20 glasov in nihče ni pretirano pozoren pri glasovanjih, ker vsi vemo, da bo na koncu 20 glasov v korist koalicije," je Krivec še povedal za Večer.