Revija Reporter
Slovenija

Sprenevedanje: V SDS se zgražajo, ko so levi politiki na počitnicah, a ko gredo na dopust Janša in druščina, je to nekaj normalnega

M. M.
17 5.137

24. jul. 2022 7:16 Osveženo: 7:22 / 24. 7. 2022

Deli na:

Janez Janša in Aleš Hojs s podpornikom

Twitter

Poslanka SDS Alenka Jeraj se je v državnem zboru zgražala, ker naj bi predsednik vlade Rober Golob in zunanja ministrica Tanja Fajon v času hudih požarov na Krasu uživala na počitnicah – nekaj dni kasneje je šla sama na dopust, z njo pa večina pomembnih članov stranke SDS.

Premier »supa«, je bila ogorčena Jerajeva, ki je obenem Fajonovi očitala, da »se potaplja nekje v Dalmaciji.« Pri tem je manipulirala z nekaj dni (ali še več) starimi objavami obeh politikov z družbenih omrežij – Golob v preteklih dneh ni »supal«, temveč je delal, obiskoval Kras in nikakor ni zanemaril katastrofalnih požarov.

Tovarna laži: Alenka »Kopriva« Jeraj napada Goloba, da naj bi v času požarov supal, SDS pa za katastrofo na Krasu krivi Niko Kovač

Podobne manipulacije kot Jerajeva so širili na strankarski televiziji Nova24TV, povzemali pa so jih podporni stranke na družbenih omrežjih. A zgražanje nad politiki, ki gredo v času požarov na počitnice, se konča v zgornji soški dolini.

Ta konec tedna se je namreč začel tradicionalni tabor stranke SDS v Lepeni pri Bovcu, kamor so se na druženje s člani odpravili številni vidni politik SDS, med njimi tudi Jerajeva, seveda pa ni manjkal niti prvak stranke Janez Janša, neizpodbitno glavni zvezdnik tabora. Dopustovanje politikov na Bovškem ni sporno.

V dolini Soče člani SDS uživajo ob lepotah narave, dobrotah z ražnja in družbi isto mislečih ljudi. Samo ne omenjajte jim Goloba na supu, ker jim bo dvignilo pritisk in pokvarilo počitnice.