Princ Harry, princ William Svet24.si

Tako slabi so odnosi med Williamom in Harryjem ......

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

kaja casar mm Ekipa24.si

Bi jo prepoznali?! Vroča slovenska nogometna ...

meghan 2 profi Odkrito.si

Zakaj želi Harry narediti to?!

Luis Enrique 22 pm Ekipa24.si

Srce parajoče besede o umrli hčerki: Španski ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tovarna laži: Alenka »Kopriva« Jeraj napada Goloba, da naj bi v času požarov supal, SDS pa za katastrofo na Krasu krivi Niko Kovač

Deli na:
Tovarna laži: Alenka »Kopriva« Jeraj napada Goloba, da naj bi v času požarov supal, SDS pa za katastrofo na Krasu krivi Niko Kovač

Foto: Twitter

Poslanka SDS Alenka Jeraj se je v DZ hudovala, da je v času hudih požarov na Krasu predsednik vlade Robert Golob na dopustu »supa«, medtem ko njen kolega Andrej Hoivik za katastrofo na Krasu okrivil lanski referendum o pitni vodi in Inštitut 8. marec.

Jerajeva med nastopom v parlamentu šla nad Goloba in zunanjo ministrico Tanjo Fajon, ki naj bi v teh kriznih časih zanemarila skrb za državo: premier po njenih besedah »supa«, zunanja ministrica pa »se potaplja nekje v Dalmaciji.«

Fajonova je pred dnevi res objavila fotografijo s potapljanja v Jadranskem morju, a to je bilo štiri dni preden je Jerajeva stopila za govornico v DZ; Golob je že dan pred očitki Jerajeve obiskal gasilce na Krasu, včeraj pa je nastopil v večernih oddajah TV Slovenija in Pop TV in govoril tudi o katastrofalnih požarih.

A še hujšo manipulacijo si je privoščil poslanec SDS Andrej Hoivik, ki skuša krivdo za sedanjo katastrofo na Krasu naprtiti Inštitutu 8. marec in lanskemu referendumu o pitni vodi. Češ da zaradi referenduma na Krasu in Obali ne morejo graditi rezervoarjev za vodo in vodnjakov. In s tem namignil, da je propad zakona na referendumu kriv za pomanjkanje vode na Krasu.

Hoivika je retvital tudi prvak SDS Janez Janše, ki je pripisal »Zasluga škodljivcev z Metelkove 6 in MSM«, torej so mu zraven poleg nevladnikov krivi še mediji. S podobnimi napadi so sledili še drugi elementi propagandnega stroja SDS, ki so na družbenih omrežjih širili očitke na račun Inštituta 8. marec in njegove direktorice Nike Kovač.

»Nika, lahko spiš? Zaradi tebe gorita Kras in Istra, ker si z izsiljenim referendumom ( “JJ…vse slabo…) blokirala izgradnjo za to območje nujnih vodovodov. Sedaj gasilci nimajo od kje jemati, od kje zajeti. Ko mi bo zgorela hiša potrkam pri tebi. Nika lahko spiš!?« je tvitnila Državljanka S, njen tvit pa so navdušeno retvitali drugi računi iz omenjenega stroja.Padec »Vizjakovega zakona« na referendumu sicer ni preprečil gradnje objektov javne komunalne infrastrukture na vodnih in priobalnih zemljiščih, kot poskušajo manipulirati Hoivik in somišljeniki – to namreč dovoljuje že obstoječi zakon. V Inštitutu 8. marec so zaradi očitkov na njihov račun napovedali ukrepanje s pravnimi sredstvi - v kampanjo širjenja laži so se sicer aktivno vključili tudi nekateri vidni politiki SDS na čelu z Janšo.