nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šoltes najprej na evropske volitve, potem pa...

Deli na:
Šoltes najprej na evropske volitve, potem pa...

Foto: Primož Lavre

Društvo Verjamem želi na evropskih volitvah nastopiti z Listo dr. Igorja Šoltesa. V ponedeljek bodo začeli zbirati potrebne podpise, napovedujejo pa tudi sodelovanje na prihodnjih lokalnih in državnozborskih volitvah. Civilnodružbene organizacije morajo prevzeti svoj del odgovornosti ter državljanom ponuditi širšo in boljšo izbiro, so prepričani.

Kot so zapisali v društvu Verjamem, katerega predsednik je nekdanji predsednik računskega sodišča Igor Šoltes, bodo v kampanji pred majskimi evropskimi volitvami v ospredje postavili predvsem Slovenijo in njen položaj znotraj skupnosti ter zastopanje slovenskih interesov pri sprejemanju odločitev. "Ne moremo več ostati zgolj izvrševalci bruseljskih politik, temveč jih moramo soustvarjati ter biti vidni pri zastopanju interesov državljank in državljanov," je v sporočilu poudaril Šoltes.

Kot je Šoltes dejal za STA, se je treba aktivirati, saj "to, kar se dogaja, pelje v velik problem, tudi političen". Njihov glavni cilj so sicer po njegovih besedah državnozborske volitve, "ampak tudi evropske so ena etapa v tem, ker je pomembno, da smo uslišani tudi tam, zlasti zdaj".

Ob tem je Šoltes zatrdil, da so neodvisni in da to tudi nameravajo ostati. Kandidatno listo in program bodo predstavili ob uradni vložitvi kandidature. V društvu pa napovedujejo, da bodo na listo uvrstili kandidate, "ki niso obremenjeni z dosedanjim političnim delovanjem, hkrati pa so - kljub temu, da bo med njimi veliko posameznikov mlajše generacije - z delom že dokazali, da so sposobni in zaupanja vredni ljudje".