Revija Reporter
Slovenija

Sodelovanje Janeza Janše s prostitutko, radikalno islamistko, direktorico in podpredsednico

Ivan Puc
12 4.719

12. apr. 2022 17:19 Osveženo: 12:04 / 13. 4. 2022

Deli na:

Dominika Švarc Pipan ni stisnila roke, "ki neumorno verbalno klofuta, žali, napada ..."

Zajem zaslonske slike

Kandidatka SD za poslanko Dominika Švarc Pipan v Ivančni Gorici ni hotela dati roke kandidatu v tem okraju Janezu Janši, četudi jo je ta ponudil. Izvedla je v angleščini tako imenovano non-handshake gesto. Nevljudnost je pospremila z vljudnimi besedami: »Gospod predsednik, razočarali ste me!« Kaj potem, če jo je razočaral, saj ga ni volila.

Ne nazadnje, SD se po premisleku udeležuje soočenj v organizaciji medijev v orbiti SDS. Medtem se je podpredsednica gibanje Svoboda Urška Klokočar Zupančič frivolno rokovala s podpredsednikom SDS Alešem Hojsem.

Pa bi premier dal roko odsluženi prostitutki? Ena od njih kandidira.

»Velikokrat se slikam z ljudmi, pa ne vem, kdo so.« S temi besedami je na pričanju pred preiskovalno komisijo v torek predsednik vlade pojasnjeval, zakaj se je na isti fotografiji znašel z razvpito bosansko državljanko Dijano Đuđić, ki je poskrbela za posojilo SDS. Lahko bi tudi dejal: »Velikokrat se rokujem z ljudmi, pa ne vem, kdo so.« Pa še res je! Poznavalci volilnih kampanj pravijo, da je dobro stisniti roko čim več ljudem (ne a la mrtva riba) in jim pogledati v oči.

Prav bi bilo, da Janez Janša vendarle poda roko direktorici Urada za makroekonomske analiza in razvoj Marijani Bednaš; jo pogleda v oči in prepozna njihovo malce znižano napoved gospodarske rasti.

Na rokovanje s premierjem čaka tudi dr. Vasilka Sancin, podpredsednica odbora Združenih narodov za človekove pravice. Pravosodno ministrstvo jo je vnovič izbralo na javnem razpisu, vlada pa je njeno nominacijo brez obrazložitve blokirala. Četudi gre za prestižno funkcijo za našo državo.

Bi Janšev sekretar za nacionalno varnost Žan Mahnič segel v roko Faili Pašić Bišić, če bi se, denimo, dobila na jeseniški ali škofjeloški tržnici? Bi mu jo ona, v njegovih očeh radikalna islamistka, vrnila, ali pa bi se razstrelila?

»Presneta reč!« slišim ob tem vzrojiti profesorja Ernesta Petriča, ki energično poziva vsaj k pogovarjanju.