sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sobotna bilanca: 56 kršitev volilnega molka do 19. ure

Deli na:
Sobotna bilanca: 56 kršitev volilnega molka do 19. ure

Foto: Bobo

Dežurna služba republiškega inšpektorata za notranje zadeve je do 19. ure prejela 56 prijav domnevnih kršitev volilnega molka. Največ, 21 prijav se je nanašalo na razdeljevanje letakov. V 11 primerih je šlo za objave na spletnih straneh in socialnih omrežjih, v devetih primerih pa za objavo oglasov na televiziji, so sporočili z MNZ.

Šest prijav se nanaša na plakatiranje, tri na sms sporočila, po dve prijavi so dobili v zvezi s spornimi vsebinami v tiskanih medijih in na radiu, zabeležili pa so tudi primer pozivanja volivcev.

Kar 13 prijav domnevnih kršitev so prejeli iz osrednjeslovenske regije, 10 iz savinjske, devet iz podravske in sedem iz gorenjske regije. Sledita koroška in pomurska regija s po tremi prijavami, notranjsko-kraška z dvema, en primer pa so zabeležili v obalno-kraški regiji. Vir osmih prijav ostaja neznan.
 
V Kopru so v noči s petka na danes neznanci razbili volilno pisarno ene od strank, poročajo nekateri mediji.
"Ogorčeni smo. S kamni oziroma kosi asfalta so nam razbili obe izložbi prostorov, ki jih imamo sicer v najemu," je pri tem predstavnika stranke navedel spletni portal časnika Žurnal24. Policija si je kraj dogodka ogledala, škoda pa še ni ocenjena. Prav tako ni jasen motiv napada.
 
Volilni molk pred nedeljskimi predčasnimi volitvami v državni zbor je začel veljati opolnoči in bo trajal vse do zaprtja volišč v nedeljo ob 19. uri.
 
V času volilnega molka je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce navajala h glasovanju za enega od kandidatov ali katero od političnih strank.
 
Za volilno kampanjo sicer štejejo vse politične oglaševalske vsebine in druge oblike politične propagande, katerih namen je vplivati na odločanje volivk in volivcev. Za volilno kampanjo štejejo zlasti propaganda v medijih, elektronskih publikacijah in z uporabo telekomunikacijskih storitev, plakatiranje ter javni shodi.
 
Podatke o domnevnih kršitvah državljani lahko danes in v nedeljo od 7. do 19. ure prijavijo na telefonsko številko dežurne službe direktorata za upravne notranje zadeve pri notranjem ministrstvu 080 21 13. V nočnem času, torej danes od 19. ure do 7. ure v nedeljo pa bo mogoče prijave sporočati operativno-komunikacijskemu centru Generalne policijske uprave na telefonsko številko 080 12 00.