stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sneli so maske: tudi poslanci SDS sledili Janiju Möderndorferju in v DZ sedijo brez mask (FOTO)

Deli na:
Sneli so maske: tudi poslanci SDS sledili Janiju Möderndorferju in v DZ sedijo brez mask (FOTO)

Foto: Matija Sušnik/DZ

Je navadnim državljanom še treba nositi maske, če jih tudi poslanci v zaprtem prostoru ne nosijo več. V DZ je bilo že na izredni seji v soboto moč opaziti kopico poslancev, tudi koalicijskih, ki v državnem zboru niso več nosili mask.

Milan Krek in Jelko Kacin Slovencem ne zmoreta najbolje pojasniti, kje je še obvezna nošnja mask. Na včerajšnji tiskovni konferenci direktor NIJZ Krek ni znal povedati, kdaj so maske obvezne, vladni govorec Jelko Kacin pa je dodal, da lahko pri gospodarski dejavnosti lastnik oz. upravitelj ob preveliki gneči od strank zahteva, da si nadenejo maske. »Naša nova realnost je, da mora imeti vsak pri sebi masko,« je dejal Kacin.

Domnevamo lahko torej, da imajo poslanci DZ maske vsaj v žepu, če že ne na obrazu. Na sobotni seji DZ in na zasedanjih delovnih teles ta teden je bilo namreč moč opaziti kup politikov brez mask. Precejšen del opozicije in tudi koalicije je dihal in izdihoval s polnimi pljuči brez nadležnega kosa tkanine pred usti.


Na fotografijah iz DZ je videti poslancev v poslanskih klopeh, ki sedijo tik ob kolegih, pa ne nosijo mask. Očitno jih je veliko sledilo zgledu novopečenega  poslanca LMŠ Janija Möderndorferja, ki si je prejšnji teden med sejo snel masko. Predsednik DZ Igor Zorčič je tedaj še izjavljal, da bo sledil priporočilom NIJZ. Kakšna so ta priporočila, ni čisto jasno, a tudi Zorčiču se nekaj dni kasneje ni zdelo več smiselno nositi masko.

Tudi poslanci SDS so si sneli maske, med drugim odstopljeni državni sekretar Franci Breznik, Eva Irgl in Marijan Pojbič. Slednji se je nedavno »izkazal« z zapisom, v katerem je pozival k odstranitvi političnih zapornikov iz javnega življenja.

Mimogrede, tudi Slovenska škofovska konferenca je danes sporočila, da se lahko verniki od danes udeležijo maše brez zaščitne maske, a morajo biti zdravi.