Neca Falk Dobra karma

70 let najbolj znane slovenske rdečelaske

meghan harry new (3) Svet24.si

Oboževalcem gresta že kar pošteno v nos

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

srečanje janša plenkovič Svet24.si

Po srečanju vrhov Slovenije in Hrvaške: na ...

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Prvi kadrovski poraz Aleksandre Pivec

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

Slovenija

Sneli so maske: tudi poslanci SDS sledili Janiju Möderndorferju in v DZ sedijo brez mask (FOTO)

Deli na:
Sneli so maske: tudi poslanci SDS sledili Janiju Möderndorferju in v DZ sedijo brez mask (FOTO)

Foto: Matija Sušnik/DZ

Je navadnim državljanom še treba nositi maske, če jih tudi poslanci v zaprtem prostoru ne nosijo več. V DZ je bilo že na izredni seji v soboto moč opaziti kopico poslancev, tudi koalicijskih, ki v državnem zboru niso več nosili mask.

Milan Krek in Jelko Kacin Slovencem ne zmoreta najbolje pojasniti, kje je še obvezna nošnja mask. Na včerajšnji tiskovni konferenci direktor NIJZ Krek ni znal povedati, kdaj so maske obvezne, vladni govorec Jelko Kacin pa je dodal, da lahko pri gospodarski dejavnosti lastnik oz. upravitelj ob preveliki gneči od strank zahteva, da si nadenejo maske. »Naša nova realnost je, da mora imeti vsak pri sebi masko,« je dejal Kacin.

Domnevamo lahko torej, da imajo poslanci DZ maske vsaj v žepu, če že ne na obrazu. Na sobotni seji DZ in na zasedanjih delovnih teles ta teden je bilo namreč moč opaziti kup politikov brez mask. Precejšen del opozicije in tudi koalicije je dihal in izdihoval s polnimi pljuči brez nadležnega kosa tkanine pred usti.


Na fotografijah iz DZ je videti poslancev v poslanskih klopeh, ki sedijo tik ob kolegih, pa ne nosijo mask. Očitno jih je veliko sledilo zgledu novopečenega  poslanca LMŠ Janija Möderndorferja, ki si je prejšnji teden med sejo snel masko. Predsednik DZ Igor Zorčič je tedaj še izjavljal, da bo sledil priporočilom NIJZ. Kakšna so ta priporočila, ni čisto jasno, a tudi Zorčiču se nekaj dni kasneje ni zdelo več smiselno nositi masko.

Tudi poslanci SDS so si sneli maske, med drugim odstopljeni državni sekretar Franci Breznik, Eva Irgl in Marijan Pojbič. Slednji se je nedavno »izkazal« z zapisom, v katerem je pozival k odstranitvi političnih zapornikov iz javnega življenja.

Mimogrede, tudi Slovenska škofovska konferenca je danes sporočila, da se lahko verniki od danes udeležijo maše brez zaščitne maske, a morajo biti zdravi.

Loading...