nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SLS v koaliciji do konca februarja

Deli na:
SLS v koaliciji do konca februarja

Foto: Bobo

Na seji se je včeraj zvečer sestal izvršilni odbor SLS, vendar po njem nihče od udeležencev ni želel dajati izjav. Na izvršilnem odboru so sicer sprejeli nekaj internih aktov o strankinem kongresu, zagotovo pa se niso mogli izogniti niti razpravi o političnem položaju v državi.

Premier Janez Janša je namreč danes povedal, da ne namerava odstopiti, prav tako ne namerava predlagati glasovanja o zaupnici vladi v DZ, zato se postavlja vprašanje, kako bodo zdaj ravnale druge stranke in ali bodo morda same vložile konstruktivno nezaupnico vladi. SLS je sicer že napovedala, da bo v vladi vztrajala do konca februarske seje DZ.

Strankin poslanec Jakob Presečnik je pred sejo izvršilnega odbora dejal, da je konstruktivna nezaupnica edini pametni način razrešitve trenutne politične situacije. Član izvršilnega sveta Ciril Smrkolj pa pričakuje, da bo politika našla rešitev, da brez volitev pridemo do vlade. "Če ne bomo mogli do nove vlade, pa naj se gre na volitve, kar tudi ljudje želijo," je dejal.

Tako Presečnik in Smrkolj sta se strinjala, da bi bilo dobro kongres stranke, na katerem bo SLS po napovedi Radovana Žerjava, da se umika iz politike, izbirala novega predsednika, prestaviti na jesen. A kot je za STA po seji izvršilnega odbora pojasnila tiskovna predstavnica stranke Lejla Kogej, predvideni datum za kongres za zdaj ostaja 2. marec.