pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

NSi bo o nadaljevanju pogajanj odločila v sredo zvečer

Deli na:
NSi bo o nadaljevanju pogajanj odločila v sredo zvečer

Foto: Bobo

Izvršilni odbor NSi bo o nadaljevanju pogajanj za vstop v koalicijo odločal v sredo zvečer, je v izjavi po pogajanjih s SMC pojasnil vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin. Kakšna bo odločitev odbora, ne ve, bo pa predsedniku republike Borutu Pahorju na posvetovanjih povedal, da si kandidat zmagovalne stranke zasluži poizkus mandatarstva.

Tonin je pojasnil, da so se danes pogovarjali o tistih stvareh, ki jih na prejšnjih pogajanjih niso uspeli odpreti. Prejšnji teden so namreč prišli do tretjine, morda polovice programa, je dejal.

Danes torej ni bilo nobenih zaključkov, v smislu, da bi katera od strani rekla, da se bo na določenem področju prilagodila drugi, je povedal Tonin. Tudi o stičnih točkah se niso pogovarjali, saj je vsak le predstavil svoj del programa, je dodal.


V torek pričakujejo končni čistopis koalicijskega sporazuma, ki ga bodo pregledali. Ne vedo še torej, katere stvari oziroma dele programa NSi bodo v SMC upoštevali in katere ne. Ponovil je, da bodo na podlagi tega v sredo odločili, ali s pogajanji končajo ali se pogajajo še naprej. Tako bo Tonin v sredo, ko bodo predstavniki NSi odšli na posvetovanja k Pahorju glede mandatarja, povedal, da še ne vedo, kakšna bo njihova odločitev.

Na vprašanje, ali s SMC ne gredo več "eden proti Mariboru, drugi proti Kopru", kakor so se v NSi izrazili po pogajanjih prejšnji teden, je Tonin odgovoril, da morda pri določenih temah še vedno gredo. Pri katerih, ni razkril, spomnil je le, da so na pogajanjih govorili o petih reformah, in sicer zdravstveni, sodni, pokojninski, davčni in reformi trga dela.

Pri nekaterih zadevah so imeli v SMC različen pogled kot v NSi, dejali pa so jim, da se jim želijo približati, je še povedal Tonin. Ali so se kaj zbližali glede zdravstvene reforme, ni povedal, so pa tej temi danes posvetili več kot pol ure.