mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovenci smo svetovni prvaki v pranju denarja

Deli na:
Slovenci smo svetovni prvaki v pranju denarja

Pranje denarja. - Foto: Profimedia

Iraj Farrokhzadeh z iranskim državnim poslom, Darko Šarić z drogami v NLB Beograd, Omnia Arhing s čečenskim predsednikom Ramzanom Kadirovom, Janukovičev predsednik vlade Mikola Azarov z NLB in italijanska združba organiziranega kriminala v NLBM – vse to so slovenski posli, ki so ali dokazani kot pranje denarja ali pa s seboj prinašajo ne preiskane sume pranja denarja.

Tem poslom pa lahko dodamo še enega, ki ga bomo razkrili v tem članku. Abanka se je leta 2011 vpletla v mednarodni škandal pranja denarja za bolgarsko šahovsko zvezo. Pri vsem skupaj pa niti ni tako zanimivo to, da se je v slovenskem bančnem sistemu razkril še en posel pranja denarja, kot dejstvo, da gre spet za primer, ki ga v slovenskih medijih ni bilo mogoče odkriti.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o povezavah slovenskega bančnega sistema s podzemljem; kako so denar prali šahovski funkcionarji iz Bolgarije in Črne gore; kako je v Abanko prišla poslovat kriminalna združba iz bolgarske šahovske zveze; zakaj so Bolgari vedeli, na koga v Sloveniji se morano obrniti; kako je banka zagovarjala svojo kriminalno dejavnost s ponarejenim dokumentom; zakaj bi morali odgovarjati člani uprave in nadzornega sveta Abanke; zakaj o nezakoniti shemi molči slovenska šahovska zveza; kako slovenski bančni sistem ponuja svoje usluge svetu podzemlja, kriminala in terorizma.