Revija Reporter
Slovenija

Skupščina LON potrdila novo dokapitalizacijo v višini do 6 milijonov evrov za še večjo rast poslovanja

Reporter

15. dec. 2020 8:03 Osveženo: 8:03 / 15. 12. 2020

Deli na:

Hranilnica Lon (fotografija je simbolična).

Bobo

Na 39. virtualni skupščini hranilnice LON so včeraj z večino potrdili novo dokapitalizacijo v višini do 6 milijonov evrov in novi statut. Gre za prvo virtualno skupščino, izvedeno pri nas.

Hranilnica Lon je sredi letošnjega  leta zaključila prvo fazo dokapitalizacije v višini 2,93 milijona evrov. Na predlog enega od glavnih delničarjev so danes z večino podprli nove dokapitalizacije. Delničarji so pooblastili upravo, da preko instituta odobrenega kapitala poveča osnovni kapital za kar 6 milijonov evrov. Več osnovnega kapitala so potrdili zaradi epidemije covid-19 in za načrtovano rast. »S tem bo LON zagotovil dolgoročno finančno stabilnost, z rastjo poslovanja pa bo lahko ustvarjal tudi ustrezen donos na kapital in ga s tem sam povečeval,« je še poudaril predsednik uprave dr. Imre Balogh.

Predsednik nadzornega sveta Cristoph Geymayer je ob tem izpostavil še, da so tudi v prihodnje zelo optimistični glede prihodnjega poslovanja in perspektive LON-a. »Uspešna dokapitalizacija bo pripomogla k ponovni rasti LON-a ter s tem tudi k uresničevanju vseh bančnih potreb tako obstoječih kot tudi novih komitentov.«

Prav tako pa so na skupščini soglasno potrdili 3 nove člane nadzornega sveta za obdobje petih let. Potrjeni so mag. Marko Garbajs, MBA, mag. Uroš Vidovič in Milan Zaletel. Nadzorni svet je petčlanski, v njem ostajata še Christoph Geymayer in Tomaž Kern. Na skupščini je bilo z večino glasov sprejeto, da je bila odvzeta glasovna pravica podjetjem, katerim je Kai Dai prodal delež in so verjetno povezana z njim.

V hranilnici LON tako sledijo visokim standardi poslovanja, s pravočasnim zaznavanjem in prilagajanjem sprememb ter prepoznavanjem in izkoriščanjem poslovnih priložnosti. V ospredje postavljajo tudi uporabo sodobnih bančnih tehnologij in tržnih kanalov. Hranilnica Lon, ki je bila ustanovljena pred 28. leti, zaposluje 101 osebo.