1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Skrivaški Zaresovec Vito Rožej in afera prikriti denarci

Deli na:
Skrivaški Zaresovec Vito Rožej in afera prikriti denarci

Foto: Bobo

Na naš včerajšnji članek »Širca, Rožej in Kek – udarna trojka Zaresa na RTV« se je po običaju oglasil generalni direktor twittov in RTV-jevskih izgub Marko Filli in zapisal: »Spet si izmišljate neumnosti. Pa katerega bednega (dez)informatorja imate na RTV? (sej plačamo ga pa itak mi…)« Ker več ni pojasnil, je njegov »bedni« informator zadevo vzel še bolj pod drobnogled in prišel do zanimivih, za Fillija res bednih informacij!

Oglašali pa so se tudi »prizadeti«, kar za Zaresovce ni nič nenavadnega. Vito Rožej je zapisal: »Berufsverbot?!? Kam naj si našijem rdečo zvezdo s številko (po števcu lustracijskih zamenjav)? Moram v Gradec, Filadelfijo?«
Majda Širca:« Hej, S.Š, avtor neverodostojnega zapisa: a si ne upate preveriti domnev, prodanih kot dejstvo? Kaj pa vaš kodeks?«
Pavel Gantar:« Resnica je za revijo Reporter temna stran meseca, ali pa hic! bozon v trojanskem tunelu.«
In Rožej še enkrat: »Za "višje cilje" manipulacij najbrž ni pomembno, ampak... Nisem zaposlen na RTV, "moja" oddaja se pa snema že cca. 10 let!«



Vito Rožej, ki je v parlamentu nadomeščal Majdo Širco, je prejemal poslansko nadomestilo od 12.7.2011 do 12.7.2012. Zadnje nadomestilo: 3.845 evrov. Kaže, da je celo kot poslanec honorarno sodeloval s TVS!

Franci Kek prejema nadomestilo od 22.12.2011. Njegovo zadnje nadomestilo (za junij): 4.286 evrov. Po starem zakonu bi bil upravičen prejemati eno leto, torej do 22.12.2012. V času prejemanja poslanskega nadomestila je imel Vito Rožej pogodbo za honorarno zaposlitev v mladinskem uredništvu TVS in samo v lanskem letu je prejel med 8 in 11. 000 evri dodatnega zaslužka. Pogodbo ima tudi v letošnjem letu, čeprav je nadomestilo prejel še julija letos.

Zaresovci so ob zgodbi o poslanskem nadomestilu Gregorja Viranta in njegovem dodatnem honorarnem zaslužku silovito moralizirali v lanskem letu v času predvolilne kampanje. Zdaj, ko gre za njihovega uda vrednega truda – to je Rožeja – pa Reporterju obešajo laganje, kršenje kodeksa in etike itn.
Pogodbeno pa z letošnjim letom z razvedrilnim programom sodeluje še en padli Zaresov poslanec, to je Franci Kek-skrita kamera. Nekaj malega honorarja je ob nadomestilu poslanske plače tudi že prejel, še več pa ga bo.

Tako je neutrudna Majda Širca, Zaresova famme fatale, še bolj pa fatalna za državo, dobila še dva podpornika in sotrudnika, ki se dogovarjata tudi za redno zaposlitev. Več jih bo, močnejši bodo. Manjkata samo še Gregor Golobič in Pavle Gantar, ki pa sta po novem novinarja Žerdinove Sobotne priloge Dela. Očitno papir in RTV-jevske frekvence res vse prenesejo.
Le kaj bo danes na twitterju zapisal Marko Filli? Da ni vedel, kdo se mu sprehaja po hiši? Ali pa bi končno postal malo bolj ponižen in resnicoljuben, kar je verjetno znanstvena fantastika. In bi se v tišini svoje pisarne vprašal, če je vse to etično in moralno! Odgovora ne pričakujemo.