nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Novinar Dnevnika poziva k fizičnemu obračunu s črnuharsko svojatjo Reporterja

Deli na:
Novinar Dnevnika poziva k fizičnemu obračunu s črnuharsko svojatjo Reporterja

»Tale bedna črnuharska svojat na Reporterju, si pa res zasluži brco v rit, z gojzarjem, ne z rdečim čeveljčkom,« je o tem, kaj si misli o ekipi Reporterja, na Facebooku zapisal sicer upokojeni, vendar še aktivni novinar Nedeljskega dnevnika Ciril Brajer.

Brajer je namreč komentiral korupcijsko zgodbo našega novinarja Igorja Kršinarja o rdečih čeveljčkih premierke Alenke Bratušek, ki noče pokazati računa za nakup, medtem ko je moral Janez Janša Komisiji za preprečevanje korupcije pokazati vse račune za vsa zasebna letalska potovanja. Za kar si po njegovo cela ekipa Reporterja, ki je »bedna črnuharska svojat«, »zasluži brco v rit«.

Ker njegov zapis, ki ni zapis nekega anonimneža, spodbuja sovraštvo, nasilje in nestrpnost po 297. členu kazenskega zakonika, bo revija Reporter zoper Brajerja podala kazensko ovadbo. Tudi sicer to ni njegov prvi sovražen zapis. Lani spomladi je na svojem Facebook profilu javno pozival k odstranitvi skupine ljudi, ki so naklonjeni takratnemu premierju Janezu Janši. Celo več, »odstraniti janševike z oblasti je več kot politika, je državljanska dolžnost«, je zapisal.

Pred dnevi pa je spletna Demokracija poročala, da je ministrstvo za obrambo (MORS, ki ga vodi Roman Jakič, Brajerju posredovalo dokumente s podatki, da naj bi Andrej Lovšin in Marjan Miklavčič s podpisom Janeza Janše povzročila zaplet na letališču Brnik 20. maja 1993. Domnevno naj bi izginile neke pištole, kar naj bi bila nedovoljena trgovina z orožjem. Navaja tudi natančno serijsko številko pištole. »Pištola je bila podarjena, navaja Brajer v korespodenci, kjer je vprašanja direktno (!) naslavljal kar na obrambnega ministra Romana Jakiča! Doslej še ni znano, ali mu je Jakič kaj odgovoril, očitno pa so Brajerju prav iz MORS namignili, da je šlo za nedovoljeno trgovino z orožjem, razen če se je to spomnil sam in to pripisal MORS. Dejstvo pa je, da sta tako Brajer kot Jakič alergična na Janšo,« je zapisala Demokracija.