benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Škandalozno stališče šolnikov na ljubljanski šoli: oni bodo stavkali, na otroke in svoje dolžnosti se požvižgajo

Deli na:
Škandalozno stališče šolnikov na ljubljanski šoli: oni bodo stavkali, na otroke in svoje dolžnosti se požvižgajo

Foto: Bobo

Starši učencev Osnovne šole Božidarja Jakca v Ljubljani so prejeli obvestilo, da bo zaradi stavke šolnikov 14. februarja šola zaprta. Za varstvo otrok se bodo tako morali znajti sami, pa čeprav ministrstvo za šolstvo od vodstev šol zahteva, naj tudi v primeru stavke poskrbijo za otroke.

Pod dopis sta se podpisali tako ravnateljica Nataša Kranjčan kot sindikalna zaupnica Nina Bernard. Ravnateljicam in ravnateljem slovenskih šol je sicer ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport  pred stavko poslalo okrožnico, v kateri jih opominja, da bo stavka potekala skladno z Zakonom o stavki, ki določa, da »so vrtci in šole dolžni tudi v času stavke zagotavljati minimalni delovni proces, kar pomeni varstvo in oskrbo otrok, učencev in dijakov, in sicer ves poslovalni čas vrtca oziroma šole.«

Dopis, ki so ga staršem poslali z OŠ Božidarja Jakca.

Ministrstvo ravnatelje opominja, da morajo poskrbeti za »zagotovljen minimum delovnega procesa, ki zagotavlja varnost ljudi in premoženja«. Vodstva šol in stavkovni odbori morajo poskrbeti za varnost in prehrano otrok, ki bodo v času stavke na šolah, prav tako mora biti poskrbljeno za bivanje otrok, da ne bo škodljivih posledic za njihovo zdravje. Šole starše morajo obvestiti o stavki, obenem pa jim zagotoviti, da bo na dan stavke poskrbljeno za varnost in prehrano otrok, je ministrstvo naročilo šolam.

Na zaprtih šolah se očitno požvižgajo na zakon, ko gre za pravice drugih. Vztrajajo pri stavki in Štrukljevi učiteljski orgiji na Kongresnem trgu, kamor naj bi 14. februarja pripeljal 15.000 stavkajočih šolnikov.,

»Propadli politik stranke TRS Štrukelj bo kot sindikalist 14. 2. prisilil naše otroke, da so doma. Oni, ki neupravičeno štrajkajo morajo zagotoviti varstvo! Vse naloge se naj naredijo v šoli, v okviru redne službe: priprava na pouk, popravljanje kontrolk,...« je na Facebooku zapisal publicist Damir Črnčec.