nusa_derenda Odkrito.si

Nuša Derenda s strtim srcem

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 22. avgusta

Kozarec vode Petisvet

Enostavna metoda, ki vam lahko čez noč ...

Kolinda Grabar-Kitarović Svet24.si

Klara na rojstni dan povabila hrvaško ...

Danijela Martinović Svet24.si

Imata Danijela in Grašo res hude težave v zvezi?

Justin Bieber Najstnica.si

To je Bieberjev dojenček

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Savina Atai se je poročila

Slovenija

Kdo bo poskrbel za otroke? Šolniki ne, oni se bodo drli v Ljubljani, nekateri kraji pa so ostali čisto brez varstva!

Deli na:
Kdo bo poskrbel za otroke? Šolniki ne, oni se bodo drli v Ljubljani, nekateri kraji pa so ostali čisto brez varstva!

Foto: Dreamstime - Fotografija je simbolična.

Nekatere osnovne šole in vrtci bodo na dan učiteljske stavke res poskrbele za varstvo najmlajših otrok, v nekaterih mestih, denimo v Celju, pa bodo zaprte kar vse šole.

Čeprav je ministrstvo za izobraževanje z okrožnico vztrajalo, da so v vrtcih in šolah dolžni zagotoviti, da je tudi v času stavke ustrezno poskrbljeno za varstvo in oskrbo otrok, se številne šole na to požvižgajo in bodo jutri preprosto zaprle vrata, šolniki pa bodo šli protestirat na Kongresni trg v Ljubljani, kamor jih naj bi glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj pripeljal kar 15.000.

Foto: Bobo - Branimir Štrukelj.

V Celju so se denimo za popolno stavko z zaprtjem šole odločili kar na vseh osnovnih šolah, staršem pa so sporočili, naj za otroke ta dan nekako drugače poskrbijo. Malce manj surovi so v Ljubljani in Mariboru, kjer so vsaj na nekaterih šolah poskrbeli za varstvo najmlajših otrok, medtem ko se na drugih gredo trdo stavko, kot denimo na OŠ Božidarja Jakca, o kateri smo poročali včeraj.

Suhoparno obvestilo staršem, da bo  šola 14. februarja zaprta, da naj jim ne vozijo otrok in še dodano »opravičilo« za nevšečnosti je za slovenske šolnike ob tokratni stavki standarden način komuniciranja s starši. Sindikatom, ki so stavko zakuhali, je pač vseeno, kdo bo ta dan poskrbel za otroke.