alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

nika dominik vstopna Njena.si

Nika razkrila razplet in zmagovalca šova Kmetija?

doncic young pm Ekipa24.si

Kakšna zaušnica DALLASU in Dončiću na prvi ...

Slovenija

Širjenje državne uprave ali kako je Janez Janša pozabil na vitko državo

Deli na:
Širjenje državne uprave ali kako je Janez Janša pozabil na vitko državo

V predstavitvi proračunov za prihodni dve leti sta predsednik vlade Janez Janša in finančni minister Andrej Šircelj – ob bojkotu opozicije – poudarila investicije. - Foto: Primož Lavre

Ne pregreva se le na ulicah, v medijih in na družbenih omrežjih; povečuje se nevarnost pregrevanja gospodarstva, ne le v nadstavbi temveč tudi »ekonomski bazi«. Pregrevanju z manjšim zamikom sledi ohlajanje – padec torej oziroma gospodarska kriza. Zato je fiskalni svet dal vladi nezaupnico, četudi v korona krizi ne velja fiskalno pravilo.

Vitka država je bila »hit« v varčevalnih časih druge Janševe vlade. Zakaj ni več tako in zakaj njegova tretja vlada rabi dodatnih 600 zaposlitev v državni upravi?

Na katerem trgu delovne sile bomo sploh staknili teh 600 novih državnih uradnikov, ki bodo znali skrbeti za črpanje denarja iz evropskih skladov za okrevanje? V strankah in v njihovi bližini gotovo ne.

Predsednik vlade Janez Janša in finančni minister Andrej Šircelj izpostavila investicije. Zaradi česa takšna čezmerna podpora fiskalne politike lahko vodi v makroekonomska neravnotežja?

Fiskalni svet znova opozarja na svojevrsten proračunski trik. Z njim se širi manevrski prostor za previsoko javno porabo.

Po izkušnjah v zadnjih mesecev so tudi za koalicijo pomembna glasovanja postala velika loterija. Bi lahko na sprejem proračunov premier vezal zaupnico?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...