Revija Reporter
Slovenija

Sin zabrusil Pahorju: Če odstopiš, si pička!

13. jun. 2011 10:27 Osveženo: 10:01 / 09. 8. 2017

Deli na:

Objavljamo najbolj sočne izjave Boruta Pahorja "Off the record": trinajstletni sin mi reče pička, ne podpira vladine politike; pod kožo smo vsi krvavi, ko pride mimo lepa ženska; rekli so mi, da imam za en kurc rating, za en kurc piar; če bi po nekem božjem čudežu dobili referendum ...

Objavljamo najbolj sočne izjave Boruta Pahorja "Off the record": trinajstletni sin mi reče pička, ne podpira vladine politike; pod kožo smo vsi krvavi, ko pride mimo lepa ženska; rekli so mi, da imam za en kurc rating, za en kurc piar; če bi po nekem božjem čudežu dobili referendum ...

Na posnetku Pahorjevega neformalnega pogovora z novinarji, ki se je znašel na spletu, so še posebej sočne zadnje minute, ko je premier izustil nekaj krepkih in zelo odkrito spregovoril o Urški Čepin, o uspešnosti svojih piarovcev in o tem, kaj si njegov sin misli o referendumu in očetu. Pogovor je bil opravljen 28. maja v Mariboru, torej kak teden dni pred referendumom, Pahor pa je novinarje na začetku  prosil naj ga ne citirajo, jim je pa dovolil, da objavijo pridobljene informacije, če se jim zdijo uporabne. Kljub temu se je posnetek prejšnji teden znašel na portalu YouTube.

ZADNJE DOGAJANJE: Izvirnih posnetkov pogovora Pahorja z novinarji ni več na YouTube, domnevno jih je oseba, ki jih je prva naložila, umaknila, še vedno pa je na spletu montaža najbolj sočnih Pahorjevih besed.


Pahorjev odziv na Urško Čepin: "Ko so mi povedali za Urško Čepin, sem rekel: Kaj? Kaj je tega treba, je treba zbuditi ljudi? Ljudje so zbujeni, ne mislite, da ne vedo za referendum. Lahko da jim dol visi, ampak vejo, da bo. In zdaj bo prišla Urška Čepin."

"Ko sem imel toliko pripomb, je na koncu nekdo rekel: Glej predsednik, ti imaš tako za en kurc rating, za en kurc piar. In zdaj boš strokovnjakom govoril, kaj je treba narediti? Če smo ji že plačali, pa pusti, da naredijo. Ok, sem vstal in šel s sestanka. In se je zgodilo, kar se je zgodilo."

O potencialu in omejitvah piara je povedal: "Vem, da se da s piar prijemi kakšno stvar zloščiti in sčistiti. Čevelj v konjunkturi vedno lahko zloščite, da se sije. V času krize pa odpove še tako dober piar. Zato sem se odločil, da skušamo vse prikazati, tako kot je, in kar bo bo. Naj cene delnic vlade in stranke padejo, nič hudega. Padle bodo tako nizko, kot ljudje mislijo, da so vredne. To vam zavaruje hrbet, da vas nič ne more pričakati za vogalom. Če bi si jaz s piarom ustvarjal boljšo podobo o sebi, recimo, da bi igral srečnega družinskega očeta, in potem bi me zalotili s kakšno dobro mačko. Potem bi rekli, čakajte, ta tip se predstavlja za srečnega družinskega očeta, v bistvu pa tule z neko punco šminka. Ne, nimate kaj šminkat. V času krize nimate kaj šminkat. Če pride mimo dobra punca, pa smo vsi krvavi pod kožo."

Če ne bi bilo Urške Čepin, bi lahko bila vladna kampanja v zadnjih tednih drugačna: "Je še kakšen voditelj Evropske unije, ki mi je hotel pomagati z nastopom v oglasu, a čakaj, zdaj je bila v spotu Urška Čepin. Te stvari pridejo tudi do njih. Gotovo, na svidenje. Te stvari bom tudi javno povedal. Zmagovalec je mogočen, poraženec pa sirota."

Premier s sinom igra košarko

Na vprašanje novinarjev, kaj se bo zgodilo, je razkril svoj pogovor s sinom, s katerim sta igrala košarko. "Koliko misliš, da bo rezultat" je vprašal sina o rezultatu pokojninskega referenduma. "Pravi, 20:80. Kaj, 80, tako slabo? Ja, poslušam jaz moje prijatelje, kako so njihovi starši razpičkani.

"Prejšnjo nedeljo spet igramo in spet vprašam koliko bo rezultat. Pravi, če ga ne boste kaj polomili, tedaj še ni bilo Urške, 32:68. Dobro, ni tako slabo, sem rekel. Ampak, sem mu rekel, saj veš, če zgubimo, bom moral odstopiti. Je rekel, potem boš pa navadna pička. Sem rekel pa kako, pizda mat, če zgubim. Ja, vsi bojo rekli, da si pička, da si se ustrašil in šel. To mi je dalo misliti. Trinajstletni sin mi reče pička, ne podpira vladine politike."

Kaj pa je rekla mama, ga je nazadnje vprašal eden od novinarjev. Samo da se bo prebila skozi, je odgovoril Pahor.