Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Silovit požar pri Trebnjem, zagorela je tovarna: 60 gasilcev je gasilo od tretje ure zjutraj

Deli na:
Silovit požar pri Trebnjem, zagorela je tovarna: 60 gasilcev je gasilo od tretje ure zjutraj

Požar v objektu podjetja Treves - Foto: PGD Trebnje

Obsežen požar v podjetju Treves iz Biča v Občini Trebnje, ki je v večinski francoski lasti, so gasilci večinoma omejili, žarišča požara naj bi pogasili predvidoma do poldneva, je za STA povedal namestnik poveljnika trebanjskih gasilcev Blaž Vozel. Po prvih podatkih gmotna škoda presega milijon evrov, je poročal Radio Slovenija.

Na terenu so gasilci Gasilske zveze Trebnje in druge službe. Po Vozlovih podatkih je požar zajel proizvodne in pisarniške prostore tovarne notranje opreme za vozila, koliko je pogorelo, pa je za zdaj težko oceniti.

Po podatkih Policijske uprave Novo mesto se bodo ugotavljanja vzrokov za požar lotili, ko bo stanje na požarišču to dovoljevalo. Sicer pa je policija na terenu in je sodelovala pri evakuaciji ljudi ter zavarovanju območja, so povedali za STA.

Po podatkih novomeške izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje je zagorelo davi nekaj po tretji uri. Aktivirali so celotno trebanjsko gasilsko zvezo. Na kraju je približno 60 gasilcev. Požar je zajel celoten objekt, del proizvodnje in pisarniških prostorov je pogorelo.


Na tem delu je prišlo tudi do zrušitve strehe. Ogrožen je bil tudi plinohram, ki so ga gasilci uspešno zavarovali. Zaradi požara in dima so evakuirali bližnje prebivalce.

Na kraju požara so policija, inšpektor za okolje in prostor ter inšpektor za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Civilna zaščita občine Trebnje je gasilce oskrbela z vodo. Dežurni delavci Komunale Trebnje so dostavili vreče peska za posip poledenelega cestišča. Za pomoč so aktivirali tudi prostovoljna gasilska društva Mirna, Šentrupert in Mokronog. Intervencija še poteka, so še zapisali.

Podjetje Treves na Biču so sicer ustanovili leta 2005. Njegov ustanovitelj je globalno uspešno podjetja Treves iz Francije, ki je v večinski družinski lasti in so ga ustanovili leta 1836. To kot ključni partner sodeluje v avtomobilski industriji, je globalna družba, ki je specializirana za razvoj, izdelavo in dobavo avtomobilskih sestavnih delov s področja zvočne in termične izolacije.

Prav tako danes ponoči pa je v podjetju Riko Hiše zagorelo v silosu za žagovino. Ogenj se je razširil na filtre in ostrešje velikosti 12 krat 10 metrov. Požar so pogasili gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Ribnica, Dolenja vas, Nemška vas, Goriča vas, Otavice in Bukovica. Zgorela sta silos in ostrešje objekta.