GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Smrtonosen požar v Parizu terjal najmanj osem življenj; ljudje so čez strehe bežali pred ognjem

Deli na:
Smrtonosen požar v Parizu terjal najmanj osem življenj; ljudje so čez strehe bežali pred ognjem

Požar je izbruhnil v enem od vrhnjih nadstropij stavbe. - Foto: Twitter / PompiersParis

V požaru v stanovanjskem poslopju v bogati četrti Pariza je danes umrlo najmanj osem ljudi. Lažje poškodovanih je 30 ljudi, med njimi šest gasilcev. Po šestih urah so gasilci danes zjutraj uspeli pogasiti požar v osemnadstropnem poslopju, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V povezavi s požarom, katerega vzrok še ni znan, so aretirali žensko.

Tiskovni predstavnik gasilcev Clement Cognon je za AFP opozoril, da bi število žrtev lahko naraslo, saj morajo še podrobno pregledati zgornja nadstropja poslopja, kjer je bil požar najbolj silovit.

Nekateri stanovalci so pred ognjenimi zublji in dimom zbežali na strehe bližnjih stavb, od koder so jih rešili gasilci. Po besedah Cognona so z omenjenih streh in iz gorečega poslopja s pomočjo lestev rešili okoli 50 ljudi. Reševanje so končali okoli 5. ure, z ognjem se je borilo 200 gasilcev. Preventivno so evakuirali tudi dve bližnji poslopji.

Povedal je še, da je šlo za izjemno silovit požar, ki je iz še neznanega razloga izbruhnil danes okoli enih zjutraj.


Pariški tožilec Remy Heitz je kasneje sporočil, da so sprožili kriminalistično preiskavo povzročitve smrti s požigom. V povezavi s požarom so pridržali eno od stanovalk poslopja, v katerem je zagorelo.

Poslopje se nahaja v prestižnem 16. okrožju na jugozahodu francoske prestolnice, kjer so med elegantnimi stanovanjskimi poslopji številni muzeji, Bolonjski gozd ter vrsta prestižnih trgovin in restavracij.

"Pariz davi žaluje po silovitem požaru v stanovanjskem poslopju v 16. okrožju. Število žrtev je grozno," je na Twitterju zapisala pariška županja Anne Hidalgo.

Decembra lani so dve ženski in dve dekleti umrle zaradi zadušitve v požaru v stanovanjskem bloku v severovzhodnem predmestju Pariza. 12. januarja pa so v eksploziji plina, ki ji je sledil požar, v pekarni umrli štirje ljudje v devetem okrožju prestolnice, še navaja AFP.