Revija Reporter
Slovenija

Šepavi Golob se je imel na koga nasloniti: Tina ga je spremljala na obisku v Luksemburgu (FOTO)

M. M.
10 2.282

12. sep. 2023 14:21 Osveženo: 14:45 / 12. 9. 2023

Deli na:

Slovenski premier Robert Golob in luksemburški premier Xavier Bettel s partnerjema: Tino Gaber in

Vlada RS

Slovenski premier Robert Golob se mudi na obisku v Luksemburgu, kjer ga gosti luksemburški premier Xavier Bettel.

Bettel je dopoldne z vojaškimi častmi sprejel Goloba, ki ga na obisku spremlja partnerka Tina Gaber. Poleg običajnih pogovorov (gospodarstvo, širitev EU itd.) je na sporedu srečanja med drugim tudi podpis memoranduma o sodelovanju na področju vesoljske dejavnosti med državama. Samo vprašanje časa je, kdaj bo slovensko-luksemburška odprava pristala na Luni.

Goloba je luksemburški gostitelj Bettel sprejel s častno četo.

Vlada RS

Golob v Luksemburgu napovedal tudi odprtje direktne letalske povezave med Slovenijo in Luksemburgom. »Veselim se vzpostavitve več stikov med našimi prebivalci. Verjamem, da se bodo vsi prepričali, da je enostavno biti prijatelj z nekom iz Luksemburga,« je dejal premier.

Po poročanju STA sta se z Bettelom strinjala, da je treba vse države, ki se želijo pridružiti Evropski uniji, obravnavati enako, kar je letelo na spremenjene poglede EU po ruski agresiji na Ukrajino. Golob je ob tem poudaril, da je treba Zahodni Balkan pri širitvi unije obravnavati enako ali podobno kot Ukrajino in Moldavijo, je povedal.

Tina Gaber in Gauthier Destenay, partner luksemburškega premierja Bettela.

Vlada RS

Golob si zaradi poškodovane leve noge pri hoji še vedno pomaga z berglami. Če je sila in ga zanese, pa je pri roki Tina Gaber, njegova partnerka, ki ga je spremljala v Luksemburg. Medtem ko je premier koval vesoljske načrte, jo je gostil Gauthier Destenay, partner luksemburškega premierja Bettela. Kaj sta počela, kabinet predsednika vlade še ni razkril.