nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Senica: Prodaja blagovnih znamk Dela revije Bojanu Požarju je bila transparentna

Deli na:
Senica: Prodaja blagovnih znamk Dela revije Bojanu Požarju je bila transparentna

Foto: Primož Lavre

Predsednik uprave NKBM Robert Senica je v zvezi s prodajnim postopkom 44 blagovnih znamk propadle družbe Delo revije, ki naj bi jih po poročanju medijev kupil Bojan Požar, danes dejal, da je bil postopek, ki ga je vodil likvidacijski upravitelj KBM Leasinga, v celoti transparenten. "Zaupam v odločitev in mislim, da je bil izbor pravi," je dejal.

Senica je spomnil, da je bil lastnik omenjenih blagovnih znamk njihovo lizinško podjetje, ki je v likvidaciji, na vprašanje, ali ima zagotovila, da bo potencialni kupec sposoben poravnati kupnino, pa dodal, da so "pogodbe podpisane in jasno se ve, kaj mora kdo v skladu z njimi izvršiti".

Kot so v ponedeljek poročale Finance, naj bi Požar od NKBM kupil 44 blagovnih znamk propadle družbe Delo revije, ki naj bi jih prevzel 31. avgusta. Višine kupnine udeleženci v poslu ne razkrivajo, viri časnika pa ocenjujejo, da je posel vreden okoli štiri milijone evrov. Požar naj bi zadržal portfelj šestih edicij, znamke pa povezal tudi s portalom Požareport.

Časnik je danes navajal tudi neuradne informacije, da naj bi posel Bojana Požarja sofinancirala tudi državna NLB, njen prvi mož Janko Medja pa je dejal, da posameznih transakcij in poslov s strankami ne komentira.

Požar je sicer v ponedeljek za Finance dejal, da bo posel financiral pretežno s posojilom ene od slovenskih bank, a ni povedal katere, sam pa bo prispeval 20 odstotkov kupnine ter pri tem zastavil tudi del svojega premoženja.