benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Se Zmago Jelinčič Plemeniti vrača v politiko?

Deli na:
Se Zmago Jelinčič Plemeniti vrača v politiko?

Foto: Arhiv Reporterja

V četrtek so se tako rekoč na stičišču treh držav, Slovenije, Madžarske in Hrvaške, ki jih usodno povezuje tudi trianonska pogodba, srečali poslanci in aktivisti nacionalnih strank, povezanih v AEMN, Evropsko asociacijo nacionalnih strank v Evropskem parlamentu.

Zastopani so bili tudi parlamentarci iz Belgije, flamskega parlamenta, predstavniki Zveze evropskih nacionalnih strank AEMN in madžarske stranke Jobbik. Njihov gostitelj je bil predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti, ki jih je seznanil s trenutno migrantsko krizo, ki ji ni videti konca. Razpravljali so tudi o problematiki premeščanja migrantov ob dejstvu, da od vseh tistih, ki so prišli v Slovenijo – teh pa je že več kot 220 tisoč –, kakih 20 tisoč izgine pred prehodom v Avstrijo.

Hrvaška navkljub dogovorom in sporazumom noče sprejemati vrnjenih ekonomskih migrantov. Slednje zlorablja za pritisk na Slovenijo in Madžarsko ter jih v zgornjem delu madžarsko-hrvaške meje ilegalno poriva čez mejo na Madžarsko. V pogovoru z našimi in hrvaškimi organi na meji so se seznanili tudi z dejstvi, da naj bi migranti s seboj nosili večje količine mamil in da se v paketih tako imenovane humanitarne pomoči najdejo pištole z naboji.

Tuji predstavniki so izrazili začudenje in skrb ob dejstvu, da v Ljubljani pod patronatom ljubljanskega župana Jankovića in s finančnimi sredstvi Katarja raste mošeja, ki so jo tuji opazovalci okvalificirali kot nov center za morebitne teroristične akcije v Evropi. Evropski predstavniki bodo o tem poročali na ustreznih ustanovah, kar bo posledično vplivalo tudi na status Slovenije v EU.

Skupna ugotovitev je bila, da bi bilo nujno najprej postaviti ograjo na slovensko-hrvaški meji, potem pa tudi na mejah Hrvaške s Srbijo, Srbije z Makedonijo in Makedonije z Grčijo. Begunci namreč takoj pri prihodu v Grčijo postanejo migranti, kar pomeni, da v Sloveniji nimamo nobenega begunca. Srečanja so se udeležili: Anke Vandermeersch, članica belgijskega senata in flamskega parlamenta, Filip Dewinter, član belgijskega parlamenta, Jan Penris, član belgijskega parlamenta, Frank Creyelman, član flamskega parlamenta, nekdanji predsednik komisije za zunanje zadeve Tim Willekens, asistent, László Sípos, projektni vodja AEMN, podpredsednik kabineta za zunanje zadeve stranke Jobbik in njihov gostitelj, Zmago Jelinčič Plemeniti, predsednik SNS.

Slednjega smo na koncu povprašali, ali se s tem srečanjem evropskih nacionalistov vrača v politiko. »Nikoli ne reci nikoli,« je bil njegov porogljivi odgovor. »Časi so takšni, da država potrebuje močno nacionalno stranko,« je še dodal.