polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

Kate O\'Flaherty Svet24.si

"Nisem si mislila, da bom pri 21 letih v prvi ...

Xi Jinping Reporter.si

Svetovno znani zgodovinar sprašuje kitajskega ...

koronavirus, ukc-ljubljana, vstopna-točka, klinični-center Svet24.si

"Ogorčenje ljudi na terenu je strašno. Ne vem, ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ko bo 15. zmanjkalo denarja za plače

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

andrej Njena.si

Delovna akcija: Andrej se še ni vrnil domov

Slovenija

Še en vplivnež pijan za volanom: rektor Zavrtanik z 1,51 promila treščil v madžarskega tovornjakarja

Deli na:
Še en vplivnež pijan za volanom: rektor Zavrtanik z 1,51 promila treščil v madžarskega tovornjakarja

Rektor novogoriške univerze Danilo Zavrtanik - Foto: Bobo

Rektor novogoriške univerze Danilo Zavrtanik je v torek stopil pred sodnika ajdovskega okrajnega sodišča zaradi povzročitve prometne nesreče junija 2018. Strokovni pregled je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, sodišče pa mu je po današnjem poročanju časnika Primorske novice naložilo kazen v višini 10.000 evrov. Sodba še ni pravnomočna.

Tožilstvo je rektorju očitalo nevarno vožnjo v cestnem prometu, potem ko je 12. junija 2018 na cesti med Ajdovščino in Vipavo z avtomobilom zapeljal na nasprotni pas in trčil v tovornjak, od koder ga je odbilo v obcestni jarek. Pri tem se je lažje poškodoval, izvedenka z ljubljanskega inštituta za sodno medicino pa je ugotovila, da je imel v času nesreče v organizmu 1,51 promila alkohola.

Zavrtanik je pred preiskovalnim sodnikom dogodek obžaloval, okoliščin nesreče pa se ne spomni. "Škodo, ki je v nesreči nastala, sem že poravnal, za nematerialno škodo pa se globoko opravičujem," je v torek na sodišču po poročanju Primorskih novic dejal 66-letni Zavrtanik.


Ajdovsko okrajno sodišče je rektorja spoznalo za krivega, da je z nevarno vožnjo povzročil nevarnost za življenje madžarskega voznika, ki v nesreči sicer ni bil poškodovan. "Neposredna nevarnost je že, če voznik vozi pod vplivom alkohola, saj nevarnost ne zahteva poškodb," je po pisanju Primorskih novic sklenil sodnik.

Zavrtanik ni prvi med Slovenci na izpostavljenih položajih, ki so jih ujeli, ko so za volan sedli opiti. Zadnji odmeven primer je bil lanskega novembra, ko so direktorju koprskega stanovanjskega sklada Goranu Maleniću odvzeli vozniško dovoljenje, pozneje pa so ga koprski občinski svetniki, sicer tudi zaradi nekaterih drugih nepravilnosti, tudi razrešili s funkcije.

Lani je napihal tudi župan občine Miren-Kostanjevica Mauricij Humar, leta 2018 se je to zgodilo tudi postojnskemu županu Igorju Marentiču, leta 2016 pa so preveč alkohola v krvi namerili tudi tedanjemu županu Kranja Boštjanu Trilarju. V preteklosti so opite za volanom odkrili tudi nekatere druge funkcionarje, med njimi poslance, ministra in veleposlanico.

loading...
Loading...