Revija Reporter
Slovenija

Se bo zaradi spornega kadrovanja Šarčevega prijatelja Kralja lotila tudi policija?

STA

30. avg. 2019 5:51 Osveženo: 6:03 / 30. 8. 2019

Deli na:

Posredovanje generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja pri kadrovanju na Uradnem listu RS je tudi pod drobnogledom policije. Na Generalni policijski upravi so za STA potrdili, da policija v primeru domnevnega vplivanja preučuje, ali so podani razlogi za sum za obstoj kaznivega dejanja, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti.

Če se bodo razlogi za sum potrdili, bo policija izvedla vse potrebne ukrepe v skladu z zakonskimi pooblastili, so še navedli na policiji.

Prva nadzornica uradnega lista Irena Prijović je namreč pristojnim institucijam, tudi Slovenskemu državnemu holdingu in protikorupocijski komisiji, prijavila generalnega sekretarja največje vladne stranke Braneta Kralja. Kot zatrjuje Prijovićeva, jo je Kralj poklical in dejal, da država pričakuje imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja uradnega lista.

Kralj je v sredo zvečer za STA potrdil, da je klical Prijovićevo. Kot je dejal, je želel zgolj povedati, da je Šoltes dober kandidat, včeraj pa zadeve še ni dodatno pojasnjeval. Posredovanje pa že ima politične posledice. Premier in prvak LMŠ Marjan Šarec je po pogovoru s Kraljem namreč sporočil, da ta ne bo več generalni sekretar stranke. Šarec je zatrdil, da za klic ni vedel.