Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policijo bo po odstopu Travnerja začasno vodil Andrej Jurič

Deli na:
Policijo bo po odstopu Travnerja začasno vodil Andrej Jurič

Anton Travner - Foto: Bobo

Vlada je včeraj na dopisni seji s položaja generalnega direktorja policije formalno razrešila Antona Travnerja in s 1. julijem na položaj vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije imenovala Andreja Juriča, so zvečer sporočili iz urada vlade za komuniciranje. Travner je sicer včeraj sam podal odstop.

Jurič bo na položaju do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev.

Andrej Jurič je diplomiral na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru ter magistriral na Fakulteti za državne in evropske študije v Kranju. V policiji se je zaposlil leta 1986 kot prometni policist, bil je pomočnik komandirja Policijske postaje Ljubljana Bežigrad, komandir Policijske postaje Trbovlje, komandir Postaje prometne policije Ljubljana, zadnja leta pa je deloval kot višji samostojni inšpektor v Centru za prekrškovne zadeve Uprave uniformirane policije v Generalni policijski upravi, so sporočili iz Ukoma.


Gre že za drugo menjavo vrha policije v mandatu vlade Janeza Janše. Na svoji ustanovni seji je namreč razrešila Tatjano Bobnar in na njeno mesto imenovala Travnerja, sprva kot vršilca dolžnosti, nato pa ga je ta mesec, 12. junija, imenovala za generalnega direktorja policije.

Travner je včeraj notranjemu ministru Alešu Hojsu posredoval izjavo, da nepreklicno odstopa s položaja generalnega direktorja policije. Hojs, ki je nato tudi sam odstopil s položaja, je njegov odstop sprejel.

Odstopa sta posledica hišnih preiskav kriminalistov Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), med drugim pri gospodarskem ministru Zdravku Počivalšku, zaradi nabav opreme, potrebne ob epidemiji novega koronavirusa. Preiskavo je Hojs označil za politično motivirano, zaradi česar je, kot je dejal, sprejel politično odgovornost.