severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Slovenija

Se bo Pečečnik po blamaži s Costello posul s pepelom? Za drago elektriko ni bila kriva Golobova vlada

Deli na:
Se bo Pečečnik po blamaži s Costello posul s pepelom? Za drago elektriko ni bila kriva Golobova vlada

Joc Pečečnik - Foto: Marko Vavpotič

Potem ko je podjetnik in lastnik polnilnice vode Costella za visoko ceno energije, ki jo plačuje, okrivil držav, je moral vzeti nazaj svoje očitke, saj se je izkazalo, da je prejšnja uprava družbe zakup električne energije opravila že avgusta in ne novembra po pozivu premierja Roberta Goloba, kot je sprva trdil Pečečnik.

Poslovnež je prejšnji teden trdil, da je prejšnja uprava Costelle na priporočilo vlade opravila zakup elektrike, ki naj bi bila zdaj tako draga, da se mu vode ne splača polniti, je za 24ur pojasnjeval trenutno neobratovanje polnilnice ob Kolpi.

Pečečnik stoka, da zaradi predrage elektrike ne more polniti vode Costella, profesor pa mu je odčital lekcijo

Ko ga je 24ur prosila, naj preveri podatke, je to dejansko storil in bil prisiljen preklicati svoje trditve. Prejšnja uprava Costelle je namreč pogodbo sklenila že avgusta in ne novembra po ceni približno 550 evrov za megavatno uro, ko so bile cene energije na vrhuncu.

Jeseni je vladna uredba ceno megavatne ure za mlada in srednje velika podjetja omejila na približno 200 evrov, a pod pogojem, da je bila pogodba za zakup električne energije podpisana po 9. novembru. Costella je poskušala že podpisano pogodbo spremeniti, a ji to ni uspelo, je pa vseeno dobila subvencijo, poroča 24ur.

Zaradi drage elektrike naj Costella polne proizvodnje letos sploh ne bi zagnala, to naj bi se zgodilo šele naslednje leto. Pečečnik je sicer prejšnji teden obljubil, da zaradi praktičnega zaprtja polnilnice delovna mesta niso ogrožena.