asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

Magazin

Najboljši čas za prehod na samooskrbo je tu

Deli na:
Najboljši čas za prehod na samooskrbo je tu

V času naraščajočih potreb po trajnostni energiji in vedno višjim življenjskim stroškom je odločitev za prehod na samooskrbo z električno energijo vse bolj privlačna izbira za gospodinjstva in podjetja.

Odločitev je odvisna tudi od raznih finančnih spodbud, nenazadnje pa tudi od izbire partnerja, ki vam zagotovi najvišjo kakovost in prihranke. Zato je sedaj pravi čas za postavitev sončne elektrarne. V Sloveniji največje premike v tej smeri dela GEN-I Sonce, vodilni ponudnik sončnih elektrarn na ključ, ki poskrbi za vašo brezskrbno naložbo v zeleno prihodnost.  

Najvišje subvencije za samooskrbo v zgodovini

Družba Borzen je objavila nov javni poziv, s katerim zagotavlja finančne spodbude za postavitev sončne elektrarne z baterijskim hranilnikom ali brez po novi zakonodajni shemi. V okviru storitve na ključ GEN-I Sonce vsem strankam uredi dokumentacijo in prijavo ter zagotovi ustrezno subvencijo za njihovo investicijo. Število subvencij je omejeno, zato ne odlašajte in naredite prvi korak ter postanite samooskrbni.

Izgradnjo svoje sončne elektrarne zaupajte strokovnjakom GEN-I Sonce. Na spletni strani www.gen-isonce.si izpolnite spletni obrazec in prejmite brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo, skladno z novo zakonodajo o samooskrbi in edinstvenim modelom samooskrbe GEN-I, ki vam omogoča še dodatne prihranke z odkupi viškov neporabljene električne energije. Sončne elektrarne GEN-I Sonce vam ob pridobitvi subvencij Borzena zagotavljajo bolj dostopno investicijo v obnovljive vire energije, večjo energetsko neodvisnost in hitrejšo vračilno dobo investicije.

Kakšna je dodeljena višina subvencij za sončno elektrarno z ali brez hranilnika?

•     675 EUR za 1 kW inštalirane nazivne električne moči naprave za samooskrbo z električno energijo z baterijskim hranilnikom električne energije, vendar ne več kot 40 % upravičenih stroškov naložbe.
•    250 EUR za 1 kW inštalirane nazivne električne moči naprave za samooskrbo z električno energijo brez baterijskega hranilnika električne energije, vendar ne več kot 25 % upravičenih stroškov naložbe.

GEN-I Sonce vam s kalkulatorjem prihrankov pomaga do primerjave med trenutnimi stroški pri porabi električne energije in stroški, ki jih boste imeli po postavitvi sončne elektrarne. Tako si lahko enostavno izračunate višino prihrankov pri stroških električne energije po prehodu na edinstven GEN-I model samooskrbe.

Z novim GEN-I modelom odkupa viškov električne energije lahko prihranite celo več kot 1.000 eur na leto

Poleg klasične samooskrbe in uporabe hranilnikov energije GEN-I Sonce vam po priklopu sončne elektrarne GEN-I kot prvi na trgu z električno energijo ponuja nov model samooskrbe, ki lastnikom sončnih elektrarn omogoča, da od svoje sončne elektrarne dobijo kar največ. Nov model za samooskrbo je primeren za sončne elektrarne s hranilniki ali brez in omogoča odkup viškov električne energije v obliki dobropisa. Na ta način se vam mesečni strošek za električno energijo vsak mesec avtomatično zniža za odkupljeno energijo s strani GEN-I. V poletnih mesecih, ko je proizvodnja električne energije velika, vaše potrebe po njej pa manjše, to celo pomeni, da bo vaš strošek za električno energijo enak 0 eur.

Še več, preostala vrednost odkupljene energije se vam bo kot dobropis prenesla v naslednji mesec in vam znižala višino stroška tudi takrat. Novi produkt GEN-I temelji na 15-minutnih obračunskih intervalih, kar omogoča natančnejši in pravičnejši obračun električne energije na mesečni ravni.  S to novo samooskrbno rešitvijo lahko prihranite celo več kot 1.000 evrov na leto, kar je korak naprej k večji energetski učinkovitosti in finančni neodvisnosti, visok letni poračun ob koncu leta pa je stvar preteklosti. Na ta način GEN-I stopa naproti svojim odjemalcem in jim ponuja odlično priložnost za samooskrbo nove dobe.

Pregled stanja dobroimetja in zneskov na mesečnih računih:

Primer velja za stranko z 11 kW sončno elektrarno in letno porabo 12.000 kWh električne energije

Prihranite že pred izgradnjo sončne elektrarne

Odločite se za postavitev sončne elektrarne GEN-I Sonce in prihranite pri stroških za električno energijo z akcijskim cenikom GEN-I.  

Vsem, ki se boste do konca letošnjega septembra odločili za izgradnjo sončne elektrarne z nami, ponujamo poseben akcijski cenik elektrike GEN-I "Ujemite mesece cenejše elektrike do začetka samooskrbe", ki vam zagotavlja kar 99,99 % nižje cene elektrike v času, ko čakate na priklop sončne elektrarne oziroma največ do 31. 12. 2024. Tudi to vam uredimo v okviru naše storitve na ključ.

Vračilna doba investicije v samooskrbo je še vedno zelo nizka

Trenutno se v javnosti pojavlja zmotno prepričanje, da se je po koncu NET meteringa vračilna doba investicije v samooskrbo močno povišala. V GEN-I Sonce je preračunana vračilna doba za sončno elektrarno s pridobljeno subvencijo Borzena in novim modelom samooskrbe GEN-I z odkupi viškov električne energije, v povprečju 8 let, za sončno elektrarno s hranilnikom pa 11 let.

Pričakovana življenjska doba sončne elektrarne znaša 30 let, kar pomeni, da obdobje vračanja investicije predstavlja le delček njene celotne življenjske dobe. Vračilna doba se spreminja glede na spremembe cene električne energije in glede na spremembo porabe električne energije. Trenutna regulacija cen električne energije, ki določa kar 90 % cene zagotavlja, da so cene električne energije nižje od tržnih.

Po zaključku regulacije cene se predvideva, da se bo vračilna doba za GEN-I Sonce sončne elektrarne in sončne elektrarne s hranilniki še skrajšala in bo za gospodinjstva še ugodnejša. Investicija v sončne elektrarne se bo tako povrnila hitreje, saj bodo letni prihranki večji.

Povprečna vračilna doba za sončno elektrarno glede na izbrano moč elektrarne, izračunana na porabo energije z in brez uporabe toplotne črpalke:

Povprečna vračilna doba za sončno elektrarno s primernim hranilnikom kapacitete 9,2 kWh glede na izbrano moč elektrarne, izračunana na porabo energije z in brez uporabe toplotne črpalke:

Z GEN-I Sonce lahko postanete aktivni udeleženec v zelenem prehodu, ki spreminja način, kako uporabljati in ustvarjati energijo. Z neskončno energijo sonca na lastni strehi lahko pri oblikovanju zelene prihodnosti konkretno sodeluje vsak posameznik. Le skupaj in s pametnimi odločitvami bomo namreč uspeli ustvariti pozitivno prihodnost za naše otroke in prihodnje generacije.   

Odločite se za zanesljivost in certificirano kakovost. Zaupajte izgradnjo sončne elektrarne strokovnjakom GEN-I Sonce in izkoristite prednosti samooskrbe z električno energijo.