Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 7. junija

JANEZ-STUSEK-pl6 Reporter.si

Naključno razkritje, napačna kuverta in ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Slovenija

SDS: Zapravljivost Pahorjeve vlade je kriva za finančne težave Slovenije

Deli na:
SDS: Zapravljivost Pahorjeve vlade je kriva za finančne težave Slovenije

Foto: Arhiv Reporterja

Pravih razlogov za finančne težave Slovenije ni mogoče najti v ukrepih vlade Janeza Janše, temveč izhajajo iz neustreznega odzivanja vlade Boruta Pahorja na gospodarsko in finančno krizo, iz prevelikega in neprilagojenega trošenja v zadnjih treh letih glede na prihodke ter iz tega, da vlada ni sanirala bančnega sistema, so prepričani v SDS.

Finančni minister, ki opravlja tekoče posle, Franc Križanič je v soboto ob robu zasedanj Mednarodnega denarnega sklada (IMF) in Svetovne banke v Washingtonu med drugim povedal, da je strukturni oziroma dolgoročni primanjkljaj "nastal z davčno reformo leta 2005 in potem 2007, kar je bilo preveč optimistično zaradi prešibkih finančnih virov za potrebe".

Številke pravijo ravno nasprotno, saj je Slovenija na podlagi te reforme leta 2007 prvič po slovenski zgodovini dosegla javnofinančni presežek, so danes v sporočilu za javnost poudarili v SDS.
 
Za pravo sliko je po njihovem mnenju potrebno primerjati podatke o javnem dolgu države, ki neposredno bremeni državo. Ta se je v mandatu vlade Janeza Janše po podatkih SDS povečal le za 0,9 milijarde evrov iz 7,3 na 8,2 milijarde, medtem ko se je od konca leta 2008 do prvega četrtletja 2011 povečal z 8,2 na kar 16,4 milijarde evrov ali skupaj kar za 8,2 milijarde evrov.
 
"To pomeni, da se je v obdobju Pahorjeve vlade javni dolg države podvojil," poudarjajo v stranki. Od vlade, ki ni dobila zaupnice "ravno zaradi neuspešnega upravljanja z državo in njenimi financami", bi zato v SDS pričakovali več samokritičnosti.
loading...
Loading...