sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDS se že pripravlja na volitve: "Ta vlada se čudno obnaša"

Deli na:
SDS se že pripravlja na volitve: "Ta vlada se čudno obnaša"

Foto: Bobo

Svet stranke SDS je na včerajšnji seji spregovorili o pripravah na naslednje državnozborske volitve, da jih te ne bi presenetile. Tako se je včeraj že začel postopek evidentiranja kandidatov. Spregovorili so tudi o prihajajočem referendumu in zavzeli stališče, da gre pri sprejemu novele zakona o zakonski zvezi za degradacijo družine.

Predsednik sveta SDS France Cukjati je v izjavi po seji sveta dejal, da se "ta vlada čudno obnaša" in da se stabilnost vlade razkraja. "Od posameznih ministrov in premierja je pričakovati, da tega mandata ne bodo do konca zdržali in v SDS ne bi radi bili presenečeni, zato se je začel postopek evidentiranja kandidatov po občinskih odborih," je pojasnil Cukjati.

Glede referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki nas čaka 20. decembra pa članstvo "v celoti in soglasno ugotavlja, da tu ne gre za vprašanje o istospolno usmerjenih, ki se lahko odločijo za svojo življenjsko skupnost skladno z zakonom o registraciji istospolnih partnerskih skupnosti, ampak da gre predvsem za degradacijo družine ter degradacijo materinstva in očetovstva", je dejal Cukjati.

"To je za nas boleče, zato bomo skušali prepričati tudi druge, naj slovenski narod vendarle ohrani ta institut in to dragocenost, ki smo jo podedovali v deset tisoč letih in jo želimo posredovati naprej tudi svojim otrokom," je pojasnil in dodal, da ker gre za družino, očetovstvo in materinstvo bo praktično celotno članstvo šlo na referendum in glasovalo proti, h glasovanju pa bo skušalo pritegniti tudi svoje prijatelje in znance.