901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDS Jankoviću odgovarja s pozivom, naj začne ukrepati pri sebi

Deli na:
SDS Jankoviću odgovarja s pozivom, naj začne ukrepati pri sebi

Foto: Bobo

V SDS so prvaka PS Zorana Jankovića, ki je pozval premiera Janeza Janšo k ukrepom za ponovni začetek gospodarske rasti, nazaj pozvali, naj začne ukrepati pri sebi in sprosti investicijo za Emoniko ter povrne, kar so banke izgubile pri Stožicah. V SDS tudi predlagajo, naj Janković začne ukrepati pri sebi in svoji družini glede plačilne discipline.

Janković je namreč v pismu Janši zapisal, da je politika nepremišljenega varčevanja in zaviranja gospodarske rasti, razgradnje javnega izobraževalnega sistema, predrugačenja medijske pokrajine in še nekaterih drugih področij katastrofalna.
Dodal je, da je treba zagnati gospodarstvo z velikimi infrastrukturnimi projekti, sanirati banke, poskrbeti za plačilno disciplino, izpeljati nujne reforme zdravstva, trga dela in javne uprave.

Janša se na pismo Jankovića še ni odzval, SDS pa je v sporočilu Jankoviću zapisala, da ni veliko potrebnega za zagon gospodarstva. "Vabimo vas, da začnete pri sebi. Sprostite več sto milijonsko tujo investicijo za projekt Emonika v mestni občini Ljubljana in povrnite tisto, kar so banke izgubile zaradi vaših podjetjih in vaših poslovnih odločitev pri projektu Stožice," so zapisali.

Enako predlagajo, naj Janković začne ukrepati pri sebi oz. svoji družini glede plačilne discipline. "Sicer pa nas veseli podpora reformi trga dela in upamo, da boste - vsaj tokrat - držali besedo," so zapisali v stranki, ki ji predseduje Janša.