Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

naslovnica izmajlova2 Svet24.si

Pred tremi leti je njen poklic visel na nitki, ...

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Slovenija

SDH mora vladi odgovoriti glede zamenjave uprave Petrola

Deli na:
SDH mora vladi odgovoriti glede zamenjave uprave Petrola

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Vlada danes od Slovenskega državnega holdinga (SDH) pričakuje pojasnila glede nedavne sporazumne zamenjave uprave Petrola. SDH je za dodatne informacije zaprosil nadzornike Petrola, a ti v sredini objavi podrobnosti dogovora z nekdanjo upravo niso razkrili.

Vlada je 25. oktobra, dan po sporazumnem odstopu predsednika uprave Tomaža Berločnika ter članov uprave Roka Vodnika in Igorja Stebrnaka, na dopisni seji od SDH zahtevala pojasnila glede zamenjave uprave te po prihodkih največje slovenske družbe. Nadzorniki in nekdanja uprava podrobnosti namreč niso navedli, zato so se začela pojavljati ugibanja o ozadju zamenjave.

SDH je za dodatne informacije zaprosil nadzorni svet Petrola. Ta je v sredo odgovoril z objavo na spletni strani Ljubljanske borze, v kateri je ponovil, da je bil razlog za sporazumno prenehanje mandata razhajanje med nadzornim svetom in upravo glede izvajanja strategije družbe, podrobnosti pa ni razkril.

Nekdanja uprava je sicer dala soglasje za objavo sporazumov o prenehanju mandatov, ne pa tudi za razkritje okoliščin, v katerih so sporazume sklenili. Nadzorni svet je ocenil, da le z objavo sporazumov, ne pa tudi okoliščin, zainteresirana javnost ne bi bila celovito obveščena. Poleg tega so sporazumi opredeljeni kot poslovna skrivnost, zato bi bilo njihov razkritje kršitev obveznosti, so navedli.Nadzorniki so ob tem dejali, da lahko delničarji dodatne informacije o odločitvi nadzornega sveta in razlogih, ki so privedli do sporazumnega predčasnega prenehanja mandatov, pridobijo prek izvrševanja svojih delničarskih upravičenj na skupščini družbe.

Država ima v Petrolu neposredno in posredno nekaj manj kot tretjinski delež in je največja lastnica družbe. Po poročanju medijev so vse glasnejša ugibanja, da bo vlada SDH naročila, naj zahteva izredno skupščino delničarjev, na kateri bi lahko predlagali zamenjavo nadzornikov.

Sporazum o odhodu uprave je sklenil nadzorni svet pod vodstvom Nade Drobne Popović. Ta je nato začasno prevzela vodenje uprave, nadzorniki so v upravo imenovali tudi direktorico za strateško obvladovanje stroškov na Petrolu Danijelo Ribarič Selaković, v upravi pa je ostala delavska direktorica Ika Krevzel Panić.

loading...
Loading...