ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 11. avgusta

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

tovornjak, počena pnevmatika, izvoz unec Svet24.si

FOTO: Tovornjak s počeno pnevmatiko pristal na ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

hana Njena.si

Hana odšla iz Nemčije

Slovenija

Bivši šef Petrola Berločnik zavrača očitke nadzornikov

Deli na:
Bivši šef Petrola Berločnik zavrača očitke nadzornikov

Tomaž Berločnik - Foto: Petrol

Nekdanja uprava Petrola je na današnji skupščini zavrnila navedbe nadzornikov o nestrokovnostih in napačnih ter pomanjkljivih gradivih za nadaljnje projekte. "Nekdanja uprava z zaposlenimi in zunanjimi strokovnjaki trdi, da to ni res," je dejal nekdanji prvi mož Petrola Tomaž Berločnik.

Ta je skupaj z nekdanjima članoma Rokom Vodnikom in Igorjem Stebernakom zapustil upravo Petrola, ker so razumeli nadzorni svet, da je to treba "izključno zaradi razhajanj glede nadaljnje strategije družbe". "Zato se nam je predlog o sporazumnem odhodu zel smiseln," je povedal Berločnik.

Navedbe namestnika predsednika nadzornega sveta Petrola Saša Bergerja, da so bila gradiva za odločanje na nadzorne svetu pripravljena nestrokovno, napačno in malomarno, je zavrnil. Priznal je, da se je v gradivu za zadnjo oktobrsko sejo pojavil "lapsus". "V tem gradivu je prišlo do lapsusa, ki pa ni in ne bi povzročil materialne ali druge škode. Ponavadi se takšno napako popravi, pri realizaciji posla pa se poišče najbolj optimalne rešitve," je dejal.


O uspešnosti dela nekdanje uprave po njegovem govorijo dosedanji rezultati dela. "Razvojna strategija je po našem mnenju pravilna," je ocenil. Med dosežki je naštel dosežene finančne kazalce v letih med 2010 in 2018 ter preobrazbo Petrola v "sodobno energetsko družbo". Ta ima po tako po njegovem "dober potencial za rast in širitev v regiji".

Ob soglasju nadzornega sveta smo prevzeli prek 20 podjetij iz različnih segmentov, povečali smo prodajno mrežo na prek 500 bencinskih servisov, okrepili prodajo naftnih derivatov, v trgovini uvedli nove koncepte, produkte in storitve, šli v distribucijo zemeljskega plina, ponudbo električne energije, proizvodnjo elektrike iz obnovljivih virov in vstopili na področje rešitev za energetsko učinkovitost, je povzel Berločnik.

"Nove rešitve na področju trgovine, energetike in mobilnosti bodo omogočile nadaljnji razvoj družbe," je prepričan Berločnik, ki je izpostavil tudi, da je družba v vseh teh letih močno znižala zadolženost. "Ni res, da smo želeli družbo prezadolžiti. Vse ključne projekte smo načrtovali financirati izključno v okviru bančnih zavez," je zagotovil.

Loading...