Revija Reporter
Slovenija

Šarec: Podporo nam je odtegnila Levica, ki je nekajkrat celo glasovala zelo usklajeno s SDS

M. M.

28. jan. 2020 11:35 Osveženo: 18:20 / 28. 1. 2020

Deli na:

Predsednik vlade Marjan Šarec je v Kongresnem centru Brdo nagovoril udeležence dogodka z naslovom Statistični dan 2020, katerega glavna tema so podnebne spremembe

Nebojša Tejič, STA

"S svojimi 13 poslanci sem naredil, kar sem lahko. Nekateri so jih imeli 5, obnašali so se pa kot da jih imajo 30," je Marjan Šarec na svojem profilu na Facebooku pojasnil, zakaj se je odločil za odstop in se zavzel za predčasne volitve.

Zanika, da bi odšel zaradi odstopa finančnega ministra Bertonclja. "Pri toliko zamenjanih ministrih pa res to ne more biti glavni problem. Za učinkovito delovanje vlade bi moral narediti temeljito rekonstrukcijo ministrske ekipe. A čemu? Kakšen smisel bi imeli vsi napori?"

Odstop je bil edina možna rešitev, vztraja Šarec. "Vsak dan me zasipate s svojimi vprašanji in problemi, ki jih je treba rešit. S to vlado se tega žal ni dalo storiti. Brez podpore v parlamentu. Odtegnila nam jo je Levica, ki je nekajkrat celo glasovala zelo usklajeno z SDS. S svojeglavim poslancem stranke DeSUS in še drugimi težavami..."

"Edina poštena opcija je, da gremo na predčasne volitve in da ljudje povedo, kdo ima podporo in kdo ne," je napisal Šarec.