nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za sredo, 26. februarja

jansa sarec-pl3 Reporter.si

Ker je Marjan Šarec skočil v prazen bazen, bo ...

aleksandra pivec, matej tonin, zdravko počivalšek, janez janša, vlada Svet24.si

V pogodbi tudi uvedba naborništva, dvig denarja ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Janša 3.0 bo v vladi močan kot še nikoli

iva krajnc aljosa bagola 2 sašo radej Njena.si

Tako talentirana je hči Ive Krajnc Bagola in ...

nuša-rojs Njena.si

Nuša Rojs vrača udarec kot strastna zapeljivka

Slovenija

Šarec gre raje v Davos kot pa v Dražgoše

Deli na:
Šarec gre raje v Davos kot pa v Dražgoše

Predsednik vlade Marjan Šarec. - Foto: Bobo

V švicarskem Davosu se bo danes začelo 50. jubilejno letno srečanje Svetovnega gospodarskega foruma (WEF), ki bo spet združilo svetovne gospodarske in politične voditelje ter predstavnike nevladnega sektorja. V ospredju bodo podnebne spremembe in dolgoročno bolj vzdržen model gospodarstva. Med udeleženci bo tudi premier Marjan Šarec.

Jubilejna 50. izvedba letnega srečanja WEF bo potekala pod naslovom Deležniki za celosten in trajnosten svet.

Poleg vprašanja podnebnih sprememb, ki so se v zadnjih letih pridružile gospodarskim vprašanjem med ključnimi temami srečanja, bo poudarek letos na dolgoročno vzdržnem gospodarskem modelu oz. na konceptu deležniškega kapitalizma. Gre za idejo, da morajo podjetja delovati ne le v interesu svojih delničarjev, pač pa tudi odgovorno do družbe in okolja.

Po navedbah organizatorjev je udeležbo na eni najpomembnejših svetovnih konferenc napovedalo okoli 250 političnih voditeljev z vsega sveta, vodje mednarodnih organizacij in ustanov, predstavniki vodilnih svetovnih gospodarskih korporacij in udeleženci iz nevladnega sektorja.Med prisotnimi voditelji bodo po napovedih ameriški predsednik Donald Trump, nemška kanclerka Angela Merkel in voditelji ustanov EU, medtem ko se dogodka recimo ne bosta udeležila francoski predsednik Emmanuel Macron in britanski premier Boris Johnson.

Srečanja v elitnem gorsko-turističnem središču v kantonu Graubünden se bo udeležil tudi premier Šarec. Po napovedih iz njegovega kabineta bo kot razpravljavec sodeloval na panelih o odpiranju javnega sektorja umetni inteligenci, o nadaljevanju strateškega dialoga o Zahodnem Balkanu in o strateški suverenosti EU. Pozornost bo namenil tudi panelu z naslovom Ustvarjanje rasti za srednjo in vzhodno Evropo.

Opravil bo tudi več srečanj, med drugim s podpredsednikom Evropske investicijske banke Alexandrom Stubbom, predsednikom Evropskega raziskovalnega sveta Maurom Ferrarijem in z generalno direktorico Mednarodnega denarnega sklada Kristalino Georgievo. V Davosu bo od predstavnikov vlade tudi ministrica za delo Ksenija Klampfer, ki se bo udeležila razprave o prihodnosti dela.

loading...
Loading...