Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

par Petisvet.si

Letnica našega rojstva nam točno določi partnerja

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

Slovenija

Šarec bo v DZ odgovarjal na aktualna vprašanja

Deli na:
Šarec bo v DZ odgovarjal na aktualna vprašanja

Foto: Bobo - Dvorana državnega zbora.

S poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Marjanu Šarcu in njegovi ministrski ekipi se bo danes začela redna aprilska seja DZ, ki bo spričo kratkega dnevnega reda potekala le še v torek. Premier Šarec bo odgovarjal na nekatera aktualna vprašanja, predvsem s področja zdravstva.

Poslanec LMŠ Robert Pavšič namreč namerava Šarcu postaviti vprašanje v zvezi s stanjem na področju družinske medicine, Miha Kordiš (Levica) pa v zvezi z privatizacijo oziroma razgradnjo javnega zdravstvenega sistema.

Glede na to, da bo Slovenija predsedovala Svetu EU v drugi polovici leta 2021, bo poslanec SDS Anže Logar predsedniku vlade postavil vprašanje v zvezi z evropskimi zadevami.

Zmaga Jelinčiča (SNS) pa bo zanimalo Šarčevo stališče do predlagane spremembe zakona o praznikih in dela prostih dnevih, s katero poslanci koalicije in Levice predlagajo preimenovanje praznika vrnitve Primorske k matični domovini. Po Jelinčičevem mnenju namreč predlog spreminja mednarodnopravno določene termine v mednarodni pogodbi v škodo Slovenije.

Redna aprilska seja bo nato potekala le že v torek, ko bodo poslanci največ časa namenili predlogu SDS za spremembe zakona o dohodnini. Pričakovati je, da bodo poslanci predlogu prižgali rdečo luč in bo končal zakonodajno pot, saj bo šele zatem DZ lahko začel odločanjem o vladnem predlogu novele istega zakona, s katero se davčno razbremenjuje regres za letni dopust.

Loading...