Zvezdana Mlakar 1 Odkrito.si

Zvezdana Mlakar o partnerju: Verjetno sva tudi ...

andrew freund Svet24.si

Našli pogrešanega 5-letnika. V plastiko ovito ...

Svetlobni delavci Petisvet.si

Čigav prihod napoveduje stara prerokba?!

alenka bratusek bobo1 Svet24.si

Je ministrica Alenka Bratušek izsiljevala župana...

6_boštjan Romih z Danom in Lilo Svet24.si

Boštjana Romiha divjanje ni zanimalo

luka šulić Njena.si

Slovenski glasbenik pokazal ženin nosečniški ...

ilka štuhec Njena.si

Ilka Štuhec navdušila v kopalkah in sporočila ...

Slovenija

Šarec bo v DZ odgovarjal na aktualna vprašanja

Deli na:
Šarec bo v DZ odgovarjal na aktualna vprašanja

Foto: Bobo - Dvorana državnega zbora.

S poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Marjanu Šarcu in njegovi ministrski ekipi se bo danes začela redna aprilska seja DZ, ki bo spričo kratkega dnevnega reda potekala le še v torek. Premier Šarec bo odgovarjal na nekatera aktualna vprašanja, predvsem s področja zdravstva.

Poslanec LMŠ Robert Pavšič namreč namerava Šarcu postaviti vprašanje v zvezi s stanjem na področju družinske medicine, Miha Kordiš (Levica) pa v zvezi z privatizacijo oziroma razgradnjo javnega zdravstvenega sistema.

Glede na to, da bo Slovenija predsedovala Svetu EU v drugi polovici leta 2021, bo poslanec SDS Anže Logar predsedniku vlade postavil vprašanje v zvezi z evropskimi zadevami.

Zmaga Jelinčiča (SNS) pa bo zanimalo Šarčevo stališče do predlagane spremembe zakona o praznikih in dela prostih dnevih, s katero poslanci koalicije in Levice predlagajo preimenovanje praznika vrnitve Primorske k matični domovini. Po Jelinčičevem mnenju namreč predlog spreminja mednarodnopravno določene termine v mednarodni pogodbi v škodo Slovenije.

Redna aprilska seja bo nato potekala le že v torek, ko bodo poslanci največ časa namenili predlogu SDS za spremembe zakona o dohodnini. Pričakovati je, da bodo poslanci predlogu prižgali rdečo luč in bo končal zakonodajno pot, saj bo šele zatem DZ lahko začel odločanjem o vladnem predlogu novele istega zakona, s katero se davčno razbremenjuje regres za letni dopust.

Loading...