demi in ashton Svet24.si

Demi Moore o Ashtonu Kutcherju: "Prevaral me je in...

dennis rodman Svet24.si

Madonna mu je ponudila denar, da bi ji naredil ...

dreamstime_m_85985117 Svet24.si

To so rastline, ki v naš dom privabljajo ...

zajtrk, ukc Svet24.si

Bolnica s celiakijo opozorila na neprimeren ...

cb9662cf647e0f6db389c31dbdb12dc7 Odkrito.si

»Ni pomembno, koliko časa živite, bolj pomembno...

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Helena Blagne pokazala, kako bo zapravila denar

ksenija Njena.si

Kmetijo je zapustila Ksenija

Kolumnisti

Dinozavri v ofenzivi: o skupnem napadu skrajne levice in desnice na Damirja Črnčeca

Deli na:
Dinozavri v ofenzivi: o skupnem napadu skrajne levice in desnice na Damirja Črnčeca

Ključno je vprašanje, ali je premierja Marjan Šarca dovolj v hlačah, da se ne bo »podelal« pred Kučanovimi in Janševimi kričači ter bo vztrajal pri imenovanju Damirja Črnčeca za državnega sekretarja.

Kaj imajo skupnega Janez Janša, Miha Blažič, Domen Savič, Gregor Repovž, Matej T. Vatovec, Svetlana Slapšak, Nevenka Troha, Darko Štrajn? Vsi med njimi so podpisniki peticije proti imenovanju Damirja Črnčeca za državnega sekretarja za varnost v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca. Očitajo mu izjave v komentarjih in na družbenih omrežjih, v katerih je opozarjal na invazijo migrantov z Bližnjega vzhoda v Evropo.

Prvi Janez Janša ni prvak SDS, ampak eden od treh preimenovanih umetnikov, a tudi pravi Janez Ivan Janša je ostro tvitnil zoper Damirja Črnčeca: »Sedaj lahko vsi vidijo to, kar smo, pozno na žalost, odkrili pred 3 leti – pa mnogi niso verjeli. #podtaknjenec.« Pred štirimi leti je Črnčec tvegal svojo poklicno kariero in prevzel vodenje Odbora 2014 v bran Janezu Janši, ki so ga zaprli zaradi sodbe v zadevi Patria. V zahvalo pa je Janša Črnčecu očital, da ni zbral dovolj protestnikov pred vrhovnim sodiščem, nato ga je obtožil, da mu je skušal prevzeti stranko, pa da nekih udbovskih dokumentov ni izročil arhivu ipd.

Spet se je zgodilo, da se je leva politična scena, ki se običajno javno oglaša skupaj z bivšim predsednikom partije in države Milanom Kučanom, uglasila s svojim največjim političnim nasprotnikom Janezom Janšo.

Med njima je zazeval prepad. Črnčec, ki sicer ni bil nikoli član SDS, je v Reporterju večkrat pisal, da je na desnici čas za menjavo generacij in Janšo označil za političnega dinozavra v digitalnem času.

Spet se je zgodilo, da se je leva politična scena, ki se običajno javno oglaša skupaj z bivšim predsednikom partije in države Milanom Kučanom, uglasila s svojim največjim političnim nasprotnikom Janezom Janšo. Lani so denimo skupaj nastopili proti predsedniku države Borutu Pahorju, to je spretno izrabil njegov izzivalec Šarec in Pahorja spravil v drugi krog, v katerem je komajda zmagal.

Tokrat se je na tapeti znašel Šarec, ki je z imenovanjem Črnčeca razburil tako levo kot desno radikalno javnost. Črnčec je bil dolga leta prvi človek OVS in Sove ter profesor za varnostne vede, zato gre izključno za strokovno imenovanje. Ljudje, ki imajo raje nezakonite migrante kot varnost svojih najbližjih, tega pač nikoli ne bodo razumeli.

Foto: Primož Lavre - Dr. Damir Črnčec, državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade

Ključno je vprašanje, ali je premierja Marjana Šarca dovolj v hlačah, da se ne bo »podelal« pred Kučanovimi in Janševimi kričači. Spomnimo, kako se je prestrašil borcev, ki so protestirali zaradi poimenovanja knjižnice v Kamniku po pesniku Francetu Balantiču, ki je bil med drugo svetovno vojno na »napačni« strani. Toda na srečo so zaplet rešili občinski svetniki iz Komendi, ki vnovičnega preimenovanja niso odobrili.

Podobno je tem radikalnim levim krogom leta 2008 popustil takratni premier Borut Pahor in žrtvoval Dimitrija Rupla, ki ga je želel za svetovalca. Njegova vlada se je končala klavrno, saj Pahorja niso več jemali resno. To je lahko tudi nauk za Šarca!

loading...
Loading...