nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za sredo, 26. februarja

jansa sarec-pl3 Reporter.si

Ker je Marjan Šarec skočil v prazen bazen, bo ...

aleksandra pivec, matej tonin, zdravko počivalšek, janez janša, vlada Svet24.si

V pogodbi tudi uvedba naborništva, dvig denarja ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Janša 3.0 bo v vladi močan kot še nikoli

iva krajnc aljosa bagola 2 sašo radej Njena.si

Tako talentirana je hči Ive Krajnc Bagola in ...

nuša-rojs Njena.si

Nuša Rojs vrača udarec kot strastna zapeljivka

Slovenija

Šarca in Črnčeca naj bi Knovs zaslišal o zaposlitvi Šarčeve znanke Nataše H. na Sovi

Deli na:
Šarca in Črnčeca naj bi Knovs zaslišal o zaposlitvi Šarčeve znanke Nataše H. na Sovi

Damir Črnčec in Marjan Šarec. - Foto: Bobo

Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb prihodnji teden od predsednika vlade Marjana Šarca in državnega sekretarja v njegovem kabinetu Damirja Črnčeca pričakuje pojasnila o zaposlovanju na Sovi. Veliko dela z zasliševanjem prič bodo imele tudi preiskovalne komisije, v prihodnjem tednu pa se bo sestal tudi državni svet.

Knovs pričakuje Šarca in Črnčeca

Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) bo nadaljevala obravnavo glede nadzora nad zakonitostjo in preudarnostjo zaposlovanja na Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova). Prihodnji teden bo temu posvetila dve seji, ki bosta potekali v torek in petek, nanju pa so povabili predsednika vlade Marjana Šarca in državnega sekretarja v njegovem kabinetu Damirja Črnčeca.

Šarec je že napovedal, da se bo vabilu odzval, in sicer iz spoštovanja do parlamentarizma in do same institucije, "ne pa do tistih, ki to komisijo vodijo". Medtem ko so v SDS in NSi prepričani, da je bil razpis za zaposlitev na Sovi, kjer je bila zaposlena Šarčeva znanka, prirejen, pa je premier očitke že večkrat zavrnil. Kot je poudaril, je pristojni inšpektorat pri zaposlitvah na Sovi ugotovil le manjše nepravilnosti, ki so administrativne narave, niso pa takšne, da bi morali prekiniti pogodbo o zaposlitvi. Spomnil je tudi, da je Sova sama zaprosila inšpektorat za javni sektor za nadzor, ker so v opoziciji sprožali različne govorice.

V minulih mesecih so namreč odmevali napeti odnosi med Knovsom in Sovo, v središču pa je bila zaposlitev Nataše Hribar, znanke premierja Šarca, na agenciji. Po polemikah v javnosti in poizvedovanju Knovsa je inšpektorat za javni sektor na pobudo Sove na agenciji opravil nadzor nad zaposlitvijo štirih javnih uslužbencev in ugotovil nekaj kršitev. Izrekel je ukrepe, ki se nanašajo na pravilno poslovanje agencije v prihodnje, za razveljavitev sklenjenih pogodb pa ni bilo zakonskih pogojev.

Pred preiskovalnimi komisijami množica prič


Parlamentarna preiskovalna komisija o ugotavljanju zlorab v zadevi Kangler bo intenzivno nadaljevala zaslišanja prič. Potem ko ji je ustavno sodišče začasno preprečilo zasliševanje sodnikov in tožilcev, so v prihodnjem tednu na pričanje povabili množico prič iz drugih sfer.

Komisija se bo sestala na kar štirih sejah, na katere so kot priče med drugim vabljeni ustavni pravnik Ciril Ribičič, nekdanji poslanec Rudolf Moge, nekdanji mariborski podžupan Andrej Verlič, nekdanji mestni arhitekt Stojan Skalicky ter Monika Kirbiš Rojs, ki je bila v času županovanja Franca Kanglerja vodja projektne pisarne Mestne občine Maribor.

Sestala se bo tudi preiskovalna komisija o ugotavljanju domnevnega pranja denarja v Novi kreditni banki Maribor (NKBM), domnevnega nezakonitega financiranja stranke SDS in domnevnega nezakonitega financiranja volilne kampanje SDS, ki je na ponedeljkovo sejo povabila več prič. Tako pričakuje nekdanjega guvernerja Banke Slovenije Boštjana Jazbeca, nekdanjega prvega moža NKBM Roberta Senico, članico uprave NKBM Sabino Župec Krajnc ter nekdanjo vodjo pravnega oddelka Banke Slovenije Jasno Iskra.

Državni svetniki s predlogom dopolnitev zakona o zdravstveni dejavnosti

Prihodnji teden bodo zasedali tudi državni svetniki, ki bodo med drugim odločili, ali bodo v zakonodajno proceduro v DZ vložili dopolnitev zakona o zdravstveni dejavnosti. Pobudo je pripravila komisija za kulturo, znanost, šolstvo in šport, nanaša pa se na študente, ki so v okviru EU v Sloveniji študirali v tujem jeziku. Ti namreč ne morejo pridobiti poklicne kvalifikacije, ki bi jim omogočila priznanje pridobljene izobrazbe v matični državi, saj morajo ob prijavi na strokovni izpit priložiti dokazilo o znanju slovenskega jezika. Komisija DS predlaga, da bi tuji diplomanti strokovni izpit lahko opravljali s pomočjo tolmača.

Poleg tega bo državnim svetnikom hrvaški veleposlanik Boris Grigić predstavil prednostne naloge predsedovanja Hrvaške Svetu EU, po prenovi dvorane DS pa bodo svetniki na novo določili sedežni red v njej.

loading...
Loading...