Revija Reporter
Slovenija

Sankanje na umetnih progah

Igor Gošte
386

7. sep. 2021 17:50 Osveženo: 17:59 / 07. 9. 2021

Deli na:

V soboto je na sankaškem startnem poligonu v Kisovcu potekal pravi sankaški praznik. Tekmovalci iz celotne Slovenije so se zbrali na zanimivi sankaški prireditvi poimenovani "Vsi na sani" oziroma na 16.pokalu Zagorske doline. Tekmovanje v startu sankanja je potekalo v spomin na dolgoletnega funkcionarja Aleša Pociecha. Hkrati je bilo to tudi državno prvenstvo v startu sankanja.

Organizator prvenstva Sankaško društvo Zagorska dolina je v sodelovanju s Sankaško zvezo Slovenije poskrbel za odlično tekmovanje, kjer se je zbralo rekordnih 50 tekmovalcev. Iz tega društva prihaja tudi dvakratni udeleženec zimskih olimpijskih iger v sankanju na umetnih progah Domen Pociecha, ki je tudi gonilna sila zagorskega kluba.

Skupaj s pokojnim očetom Alešem je bil tudi pobudnik izgradnje kratkega startnega poligona v Kisovcu, ki sankačem še kako pride prav pri treniranju starta. Resda se po kratki progi vozijo le nekaj sekund, a vseeno pridobijo prepotrebno znanje za spust po umetnih ledenih sankaških stezah.

To je bilo zelo pomembno tekmovanje, saj so zaradi epidemije v pretekli sezoni odpadla vsa sankaška tekmovanja v sankanju na umetnih progah.

Po končanem tekmovanju je predstavnik OKS mag. Janez Sodržnik podelil medalje najboljšim in seveda vsem otrokom za izkazan pogum na sankaški tekmi. Vsi tekmovalci so prejeli lepe praktične nagrade. V tekmovalni skupini je med člani zmagal Žiga Biruš, drugi je bil Tilen Sirše in tretji Benjamin Omahne, v različnih kategorijah mladincev so zmagali Matic Gajser, Tilen Badžukov, ki je dosegel tudi najboljši čas med vsemi, Nika Nemec, Ema Kovačič in Žan Lenič.