Revija Reporter
Slovenija

Samo Login in ozadje sporne prodaje iskalnika najdi.si

Nenad Glücks

22. dec. 2017 12:00

Deli na:

Samo in Iza Login

Arhiv revije Manager

Razkrivamo nove okoliščine, kako sta najbogatejša Slovenca Samo Login in Iza Login prišla do pol milijona evrov zagonskega kapitala za družbo Outfit7 za zabavne aplikacije.

Henry Ford, ustanovitelj avtomobilskega koncerna Ford Motor Company, je bil eden najbogatejših ljudi na svetu. Kljub vsej svoji uspešnosti in viziji pa je dejal: ne vprašajte me, kako sem zaslužil svoj prvi milijon. Pri najbogatejših Slovencih, zakoncih Login, bi se lahko vprašali, kako sta zaslužila prvega pol milijona evrov. Tudi nad tem zaslužkom, ki je šel v žep Sama Logina, je namreč še vedno senca dvoma. Predvsem nad njegovo višino.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, zakaj je bil nakup najdi.si za Telekom slaba investicija; zakaj podjetje toži nekdanjo upravo, ki je plačala 11 milijonov za iskalnik, ki ga je tedaj že povozil google; kakšna je bila v tem poslu vloga Sama Logina; kako je prišel do deleža lastnštva najdi.si in koliko je zanj plačal; zakaj je bil nakup opravljen brez strokovne cenitve; kako je za tožilstvo vse čisto; kako nakup pojasnjuje Samo Login.