rebernik1 Svet24.si

FOTO: Zorica že 40 let zbira rdeče stvari

traktor, nesreča Svet24.si

Norbert izkrvavel pred njenimi očmi, ko sta s ...

ženski Dobra karma

Ne sodite ljudi – ne po preteklosti ne po ...

nomago, avtobus Svet24.si

Šofer "zaradi varnostnih razlogov" dijakinj ni ...

tori Odkrito.si

Zvezdniki z eksotičnimi ljubljenčki

resnicnostni sovi salome Njena.si

Salome si je na roko tetovirala svojo največjo ...

vatroslav z družino Njena.si

Ljubezen na vasi: Takole Vatroslav razvaja svoji ...

Svet

Ponorela Nemčija: migranti v Nemčiji na veliko trgujejo z drogo, nemški notranji minister pa hoče uvoziti še več migrantov

Deli na:
Ponorela Nemčija: migranti v Nemčiji na veliko trgujejo z drogo, nemški notranji minister pa hoče uvoziti še več migrantov

Fotografija je simbolična. - Foto: arhiv

Nemška spodletela migrantska politika vse bolj tepe Nemčijo, a nemški notranji minister Horst Seehofer želi sprejeti še več migrantov.

Nemški varnostni organi ugotavljajo, da v Nemčiji prihaja do spopadov med že uveljavljenimi arabskimi klani in migranti, ki so v Nemčijo prišli v zadnjih letih, piše nemški Focus.

Razlog za spopade so veliki zaslužki v nezakoniti trgovini z mamili. Ta trgovina je bila do zdaj v rokah velikih arabskih klanov, ki so večinoma libanonskega izvora. Pripadniki teh klanov so v Nemčijo prišli tudi že pred desetletji.

Zdaj pa imajo ti v nemškem podzemlju že uveljavljeni mafijski klani veliko konkurenco v migrantih, ki so v Nemčijo prišli v zadnjih letih, zlasti iz Sirije.

Ti novi migranti bi radi svoj delež donosne trgovine z mamili. Nemški kriminalisti opozarjajo, da so zlasti sirski migranti zelo izkušeni v nasilju.

V zadnjih letih je tako prišlo do več spopadov med sirskimi migranti ter turškimi in libanonskimi klani.

Kljub temu pa nemški notranji minister Horst Seehofer napoveduje sprejemanje novih migrantov. Tako bo Nemčija sprejela četrtino vseh migrantov, ki skušajo čez Sredozemlje priti v Evropo.

Do konca avgusta letos je sicer v Nemčijo prišlo okoli 98.000 novih prosilcev za azil. Po napovedih bo v vsem letu 2019 v Nemčijo prišlo tja do 150.000 prosilcev za azil.

loading...
Loading...