Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Leljak je župan Radencev, Črnkovič Kostela, Balažic pa Moravč

Deli na:
Leljak je župan Radencev, Črnkovič Kostela, Balažic pa Moravč

Foto: Primož Lavre

Med zanimivejšimi rezultati v manjših občinah: občino Kostel bo vodil Ivan Črnkovič, Videm pri Ptuju nekdanji poslanec SDS Branko Marinič, v Radencih pa je v drugem krogu zmagal publicist Roman Leljak. Medtem je v Moravčah župan postal nekdanji veleposlanik v Avstraliji Milan Balažic.

Rezultate volitev lahko spremljate na TEJ POVEZAVI

V Tržiču je v dvoboju med aktualnim županom Borutom Sajovicem in bivšim županom Pavlom Ruparjem zmagal prvi. Kot kažejo neuradni izidi po preštetih 86 odstotkih glasov je za Sajovica glasovalo dobrih 67 odstotkov volivcev, za Ruparja pa slabih 33 odstotkov. 58-letni Sajovic, magister veterine, bo tako župan že četrti mandat.

V Domžalah očitno ostaja župan Toni Dragar, na Vrhniki je po vseh preštetih glasovih s 53,6-odstotno podporo zmagal Daniel Cukjati. V prihodnjem štiriletnem mandatu bo občino Sežana vodil David Škrabar, ki so mu volivci danes po neuradnih delnih podatkih namenili slabih 57 odstotkov glasov.


Na čelu občine Gornja Radgona ostaja 57-letni Stanislav Rojko. V drugem krogu je kandidat za župana s podporo skupine volivcev ob 42,43-odstotni volilni udeležbi dobil 70,85 odstotka glasov, njegov izzivalec Dušan Zagorc, ki je kandidiral s podporo SMC, pa 29,15 odstotka glasov.

V Piranu bo prihodnja štiri leta županoval Đenio Zadković, v Izoli bo županski stolček zasedel Danilo Markočič, so v današnjem drugem krogu županskih volitev odločili volivci. Po še neuradnih podatkih je Zadković v Piranu slavil z dobrimi 61 odstotki glasov, Markočič v Izoli s slabimi 61 odstotki.

V Brežicah bo še naprej župan Ivan Molan. V današnjem drugem krogu županskih volitev je premagal kandidata SMC, poslanca Igorja Zorčiča. Kot kažejo delni izidi po preštetih skoraj vseh glasovnicah, je za Molana glasovalo približno 55 odstotkov volivk in volivcev, za Zorčiča pa 45 odstotkov.