majda celcer Odkrito.si

FOTO: Tekmovalka shujševalnega šova presenetila ...

Jani Jugovic Svet24.si

Slavni kuhar že mesec dni izgublja kilograme

luna Svet24.si

Položaj lune je bolj pomemben, kot se zdi

meso, zrezek, govedina Svet24.si

Velika zmota o rdečem mesu! Slovenski strokovnjak...

niall horan videospot Najstnica.si

Niall Horan razkril svoje zdravstveno stanje

Tim_Gajser_13_3_18-61_foto_Marko_Delbello_Ocepek Njena.si

Jernej Tozon ima med nogami rad kaj močnega

erika fabjan Njena.si

Konec ljubezni za slovensko športnico

Slovenija

Primer Primorje znova pred sodniki: Črnigoj in Brajdih zanikata krivdo

Deli na:
Primer Primorje znova pred sodniki: Črnigoj in Brajdih zanikata krivdo

Foto: Bobo - Dušan Črnigoj

Nekdanji šef Primorja Dušanu Črnigoj in nekdanji glavni izvršni direktor Primorja Robert Brajdih na ponovljenem sojenju zanikata krivdo.

Na okrožnem sodišču v Novi Gorici je bil včeraj predobravnavni narok v novem sodnem postopku proti nekdanjemu predsedniku uprave Primorja Dušanu Črnigoju in nekdanjemu glavnemu izvršnemu direktorju Robertu Brajdihu. Tožilstvo jima očita oškodovanje upnikov iz stečajne mase Primorja, oba pa sta krivdo zanikala, poročajo Primorske novice.

S kaznivimi dejanji oškodovanja upnikov naj bi obtožena vse stečajne upnike družbe Primorje v letu 2011 oškodovala za približno 250.000 evrov. Brajdihu tožilstvo očita prodajo nepremičnin v Ankaranu in Ajdovščini ter sklenitev dveh spornih kupoprodajnih pogodb z Go-rentom in ene s Črnigojem ter njegovo ženo Jano Črnigoj. Črnigoj pa naj bi kaznivo dejanje storil s podpisom kupoprodajne pogodbe z Go-rentom za stanovanje v Ajdovščini, na svoji spletni strani še poroča časnik.

Tožilstvo včeraj ni imelo predloga za obtožena, če bi priznala krivdo, zato je sodišče izvedlo predobravnavni narok, na katerem pa dvojica krivde po obtožbi ni priznala. Njuni odvetniki sicer niso zavrnili možnosti pogajanj s tožilstvom, a so nato sodišču predložili obsežen spisek dokaznih predlogov.

Odvetniki obtoženih so sodišču med drugim predlagali, naj na glavni obravnavi zasliši vse priče, ki so bile zaslišane že v preiskavi. Predlagali so tudi, naj od Primorja v stečaju pridobi ustrezno dokumentacijo, ki naj bi izkazala, da v tem primeru ni šlo za sklepanje spornih pravnih poslov, piše časnik.

Glavna obravnava se bo začela v začetku marca, ko naj bi obtožena podala svoja zagovora. Že konec tega meseca pa naj bi se nadaljevalo (oziroma začelo znova) sojenje v zadevi Stavbenik, v kateri se Dušan Črnigoj zagovarja zaradi zlorabe položaja, dodaja časnik.