volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Primer Primorje znova pred sodniki: Črnigoj in Brajdih zanikata krivdo

Deli na:
Primer Primorje znova pred sodniki: Črnigoj in Brajdih zanikata krivdo

Foto: Bobo

Nekdanji šef Primorja Dušanu Črnigoj in nekdanji glavni izvršni direktor Primorja Robert Brajdih na ponovljenem sojenju zanikata krivdo.

Na okrožnem sodišču v Novi Gorici je bil včeraj predobravnavni narok v novem sodnem postopku proti nekdanjemu predsedniku uprave Primorja Dušanu Črnigoju in nekdanjemu glavnemu izvršnemu direktorju Robertu Brajdihu. Tožilstvo jima očita oškodovanje upnikov iz stečajne mase Primorja, oba pa sta krivdo zanikala, poročajo Primorske novice.

S kaznivimi dejanji oškodovanja upnikov naj bi obtožena vse stečajne upnike družbe Primorje v letu 2011 oškodovala za približno 250.000 evrov. Brajdihu tožilstvo očita prodajo nepremičnin v Ankaranu in Ajdovščini ter sklenitev dveh spornih kupoprodajnih pogodb z Go-rentom in ene s Črnigojem ter njegovo ženo Jano Črnigoj. Črnigoj pa naj bi kaznivo dejanje storil s podpisom kupoprodajne pogodbe z Go-rentom za stanovanje v Ajdovščini, na svoji spletni strani še poroča časnik.


Tožilstvo včeraj ni imelo predloga za obtožena, če bi priznala krivdo, zato je sodišče izvedlo predobravnavni narok, na katerem pa dvojica krivde po obtožbi ni priznala. Njuni odvetniki sicer niso zavrnili možnosti pogajanj s tožilstvom, a so nato sodišču predložili obsežen spisek dokaznih predlogov.

Odvetniki obtoženih so sodišču med drugim predlagali, naj na glavni obravnavi zasliši vse priče, ki so bile zaslišane že v preiskavi. Predlagali so tudi, naj od Primorja v stečaju pridobi ustrezno dokumentacijo, ki naj bi izkazala, da v tem primeru ni šlo za sklepanje spornih pravnih poslov, piše časnik.

Glavna obravnava se bo začela v začetku marca, ko naj bi obtožena podala svoja zagovora. Že konec tega meseca pa naj bi se nadaljevalo (oziroma začelo znova) sojenje v zadevi Stavbenik, v kateri se Dušan Črnigoj zagovarja zaradi zlorabe položaja, dodaja časnik.