Revija Reporter
Slovenija

Ribniški župan se je znesel nad Marcelom in varuhom Svetino: Gospodje v Ljubljani iz kavča »rešujejo« romsko problematiko!

M. M.
13 11.960

27. avg. 2024 15:18 Osveženo: 15:23 / 27. 8. 2024

Deli na:

Župan Ribnice Samo Pogorelc

Sašo Švigelj

Potem ko je varuh človekovih pravic Peter Svetina v oddaji Marcel na TV Slovenija kritiziral izjave župana občine Ribnica Sama Pogorelca, se je slednji odzval z ostrimi kritikami na račun varuha in voditelja oddaje Marcela Štefančiča.

»Gospoda se "poživžgata" na zakonodajo in na stanje ki je dejansko na terenu. Kot kaže varuha briga za policiste ki jih pretepejo za lahko noč, ali pa za medicinsko osebje v Ribnici ki je deležno verbalnih in fizičnih napadov, ter za trgovke, na katere se znesejo češ: "ti imaš da si meni tukaj na uslugo za minimalca, toliko kot jaz prejmem socialne",« na facebooku piše župan.

»Spoštovana gospoda. Vabim vaju na doživetje v romsko naselje, ker bosta kmalu občutila, da ni težava voda. Tudi kakšno uro bom preživel z vama, da vama razjasnim obzorje, ker sta z razmišljanjem in sliko o romih, nekje leta 1990. Presenečen in zaskrbljen sem o "širini" vajinega razmišljanja,« piše Pogorelc, ki dodaja: »Pa saj iz kavča niti ne more biti drugače. Ampak vidva sta dolžna imeti širino.«

»Če bi sešteli državna sredstva ki gredo "za mehke vsebine, "svetovanjem romom"...  Če bi sredstva namenili za res izvedene programe, bi z lahkoto integrirati rome. Ob pravi usmeritvi, bo imeli danes med romi tudi že inženirje, tako pa je kaos,« je besen Pogorelc. »Vi v Ljubljani tega evidentno niste sposobni, oziroma nimate želje, ker vam ta kaos zelo ustreza,« še očita.

»Upam, da bodo odločevalci pri izbiri Varuha človekovih pravic za nov mandat, resnično temeljito premislil in skrbno izbrali, kajti g. Peter Svetina v mojih šestih letih županovanja še ni okusil terena. Citram njegov odgovor: " Naloga varuha ni da hodi po terenu",« še zbode varuha Svetino.